12 augusti, Kategori: Okategoriserade

Tolv makrillar söder om Väderöarna.

Idag fick jag återuppleva lyckan från barndomens fisketurer med pappa när makrillen högg på två krokar samtidigt. Vi gick motvilligt från Väderöarna efter två nätter, den första i Storöns naturhamn, den andra i det trånga sundet mellan Stora och Lilla Hejen. Inte ensamma förstås, där är nog sällan tomt på båtar mellan maj och september om vädret är fint.
Vi ränndörjade över Väderöfjorden vilket säger allt om hur vindstilla det var. Västerut finns inget land innan Skottland. Jag blev sjösjuk eftersom det gick ordentlig dyning. Sjösjuka är för mig mycket mer än illamående. Det är dessutom apati, trötthet och huvudvärk. Enkelt uttryckt: jag skiter i allt, navigering och trevligt uppförande och om det finns grund eller andra båtar i min väg…
Som tur var hade vi redan fått tolv makrillar när jag drabbades av det stora illamåendet, det blev bättre när jag fick stå upp och styra och köra full fart.
Sen kom vi till Bovallstrand och köpte kaffe och glass innan vi stekte två makrillar till lunch.


– Posted using BlogPress from my iPhone

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.