18 oktober, Kategori: Farmor svarar själv, Författarblogg, Okategoriserade

Svar på Farmorsfrågan nr 231 om vad jag gör när ingen ser mig.

 Den här frågan passar ju väldigt bra att svara på idag när jag är ensam hemma och kan göra precis vad jag vill.

Svaret är att jag äter choklad.

Därför har jag nästan aldrig någon choklad hemma. I alla fall inte om jag är ensam. Inte heller  Digestivekex eller Skaftöskorpor eller smörgåsrån eller ens FinnCrisp.

Det finns nämligen ingen botten i mig om jag börjar. Då håller jag på tills det är slut.

Om man skall se det positiva i att ha en sådan missbrukarkaraktär, så kan man ju ändå vara tacksam för att den är helt inriktad på snabba kolhydrater och inte på alkohol. Att jag skulle hälla upp ett litet glas sherry eller öppna en vinflaska en sån här ensam kväll, det finns inte i min hjärna över huvud taget. Tack Gode Gud.

Det är också en stor befrielse – sett ur det perspektivet – att barnen flyttat hemifrån. Det finns inte längre någon annan att skylla på när man handlar. Någon ”annan” som vill ha Mariekex eller Ballerina eller salta jordnötter eller lösgodis.

Eller choklad. (Den allra godaste är Lindts med chilismak. Den är tyvärr inte ens 70%. Och jag har aldrig kunnat skylla på någon annan när den hamnar i varukorgen.)

Ikväll har jag alltså varit helt allena och hade kunnat skriva. Men det funkar inte särskilt bra såhär dags. Istället har jag målat på mina glastavlor och läst mina favoritbloggar.

En är Simona Ahrnstedt, den första svenska romanceförfattaren. Hon har gett ut två böcker, Överenskommelser och nu i år  Betvingade. Dessutom är hon psykolog. Hon är den flitigaste bloggaren jag vet, skriver ofta flera inlägg om dagen, inte sällan om hantverket  som författare.

För några dagar sedan beskrev hon den långa resan innan hennes första manus blev en bok. Jag måste verkligen lägga på ett kol och bli färdig med mitt första utkast nu. För sen måste jag ju tydligen skriva om alltsammans en sex, sju gånger enligt Simona…

 

Den gamla goda tiden…?

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.