23 oktober, Kategori: Författarblogg, Okategoriserade

Bodils bästa bok.

Äntligen har paketet kommit från Adlibris. Ikväll vet jag en som lägger sig tidigt och släcker sent. Väldigt sent. 🙂

Efterlängtad


Kl 18.37 Första intrycket.

Kärlek. Jag älskar den här boken.
Förutom de noga utvalda orden så är papperet vackert, tjockt och tungt, varje uppslag faller upp när boken ligger i knät.
Layouten är luftig, generös, läsvänlig.
Korta meningar, stycken som liknar dikter.
Helsides illustrationer tryckta i färg!

Rubriker i vackert rostrött.
Sanningar på varje sida.
Jag vill stryka under överallt. Men näns inte.

(Högt upp på sidan 27 upptäcker jag ett korrekturfel. Ett meningsbyggnadsfel som inte är konstnärligt, bara fel. En ändring av en mening har medfört att slutet av meningen inte hänger ihop med början. Jag hade inte tänkt berätta det först, man vill ju inte verka polis. Men nu gör jag det i alla fall. Även solen har sina fläckar. 🙂 )

Sidan 50. Ungefär kl 19.00 .

Jag måste läsa högt för Odd. ”Den ideala skrivdagen”. Precis, preciiis så här är det! Lyssna! Han steker kolja och lyssnar.

Sidan 52. klockan 19.44 .

Den väldigt goda fisken gick fort att äta upp. Alltför fort tycker kocken. 

Jag smiter ut till soffan i uterummet, sveper fleecefilten omkring mig och njuter av texten ”Om sittandet”. Vilken skrivarhandbok har skrivit så detaljerat om denna viktiga författarfaktor? Det enda jag kan påminna mig är hurtiga utsagor om att den viktigaste egenskapen hos en författare är ”bra sittfläsk”.

Men  Bodil lämnar mig inte i sticket på det billiga sättet. 

Annika Koldenius läser också den här boken just nu. Några recensioner har jag inte hittat.

Bodil ska vara med i Lundströms bokradio  i P1 på lördag. Då är jag i Budapest. Tur att det finns SR/Play.

Posted using BlogPress from my iPhone

 

Kommentarer

  1. Kommentar av Christina den 23 oktober, 2012 kl 08:02

    Låter som en bok för mig. Ska ta mig en titt. 🙂

  2. Kommentar av Carolisabella den 24 oktober, 2012 kl 03:09

    Tack för ännu ett stort nyfikenhetsväckande lästips!

Kommenteringen är stängd.