15 november, Kategori: Författarblogg, Las Palmas, Resor

Om att leva där och då iställer för här och nu.

Mindfulness. Ett nytt begrepp dyker upp och man tar det till sig. Alla gör det. Att leva här och nu låter ju så rätt. Kan man bara lära sig att  vara närvarande i nuet löser det alla problem med stress, depression, övervikt och högt blodtryck. Samt alla relationsproblem med barn och familj och arbetskamrater.

Jag går nu in på femte dagen av nästan totalt frånvarande i nuet. Istället kretsar alla mina tankar runt runt i en värld av påhittade människor i en förfluten tid.

Och jag känner mig så lugn och lycklig. Häromnatten vaknade jag och antecknade det här  svaret på frågan som man får i alla författarhandböcker. ”Varför skriver du?”

Jag skriver för att få uppfinna världen. För att jag älskar att vistas i den fantasibubbla som jag då skapar.För att det är en sån stimulerande utmaning att göra den bubblan trovärdig för andra.

Visst låter det sjukt?

Femte dagen med regn och blåst i Las Palmas. Ändå fullständigt underbart. För jag befinner mig ju i själva verket på Flatön i början av 50-talet.

Den här bilden tog jag i ösregn imorse under en markis på strandptomenaden.

 

Kommentarer

 1. Kommentar av Ulla Olofsson den 15 november, 2012 kl 05:19

  Hej Katinka!

  Siri Hustvedt har i ”The summer without men” uttryckt detsamma så här:

  ”What once was the future is now the past, but the past comes back as a present memory, is here and now in the time of writing”.

  Ha det fortsatt gott.

 2. Kommentar av Katinka den 16 november, 2012 kl 02:11

  Tänk så märkligt, just den boken köpte jag i pocket på Landvetter på resan hit! Fast på svenska. Det är en fantastisk bok som jag måste läsa långsamt. ”Vi lever med det förflutna, nuet och framtiden, och nuet är hur som helst alldeles för kort för att hinna upplevas; det blir ihågkommet efteråt…”

 3. Kommentar av Anette den 15 november, 2012 kl 08:29

  Hej Katinka!
  Spännande! Jag är på en liknande resa i Spanien och åker till Teneriffa och la Gomera på lördag. Visst är det skönt med värme och nya intryck;) Ha det så gott!

 4. Kommentar av Katinka den 16 november, 2012 kl 01:57

  Ja, fast om jag hade tänkt sola och bada hade jag varit besviken nu. Men vädret är säkert bättre på Teneriffa, och nästa vecka ser det ut som om solen kommer tillbaka. Ha det så skönt! 🙂

 5. Kommentar av Mamma L den 15 november, 2012 kl 11:20

  Det är ju antagligen exakt så alla dataspelare känner 🙂

 6. Kommentar av Katinka den 16 november, 2012 kl 01:55

  Ja, det har du säkert rätt i. Enda skillnaden på Fantasy och det jag håller på med är väl att jag använder det som verkligen har hänt men vrider och vänder och lägger till.

 7. Kommentar av Vardagsmagi den 16 november, 2012 kl 10:51

  Befinna sig i en skaparbubbla…I know the feeling… 🙂 Och då är man jättelycklig oavsett hur vädret är. Underbar känsla är det, njuuuut! 🙂

 8. Kommentar av Katinka den 18 november, 2012 kl 01:04

  Så är det! Vädret, vad spelar det för roll. Men samtidigt är jag otroligt tacksam över att få vara just här, just nu. 🙂

Kommenteringen är stängd.