5 december, Kategori: Författarblogg, Las Palmas

Jag har en Plan!

Idag har det faktiskt varit riktigt fint väder nästan hela dagen. Utanför min öppna balkongdörr.

Jag håller på med mina postitlappar. Går igenom manus och skriver en lapp för varje scen, som jag fäster på linjer som jag ritat på stora pappersark, som jag tejpat upp på de vitmålade väggarna.

Alltsomoftast upptäcker jag Hål. Dvs det fattas en scen. Typexempel: Karaktären C äter lunch med karaktären J som hon nyss har träffat och blivit kär i. Men – hur träffades dom? Det vet jag ju, men har glömt att skriva ner det. Då skriver jag en kort notis om den scenen på en särskild gul lapp, och fäster den på sin linje.

När jag reser härifrån ska alla hål vara tilltäppta. Utkastet ska vara färdigt. Idag träffade jag Ann Ljungberg, författarcoach, och diskuterade det fortsatta arbetet. Hon håller just nu en romanverkstad här i Las Palmas (jag deltar inte i den). Vi kom överens om att manuset ska vara genomredigerat och klart för lektörsläsning i början av april.

Har upptäckt att det finns en massa modiga små tanter runt omkring. Min granne U från Skellefteå är nästan 85 och har en muskelsjukdom som gör henne ordentligt handikappad. Ändå reser hon ensam hit ner varje vinter, sen 20 år tillbaka. Ber om hjälp när det behövs och tar för sig och är social. Hon har skaffat sig vänner bland andra flyttfåglar och har ett väldigt program med middagar och träffar av olika slag. ”Fast dansar gör jag inte längre” sa hon idag när jag bjöd in henne på rummet för en pratstund. På fredag ska hon och jag i alla fall gå till dansstället med levande musik som finns i grannhuset. Om hon inte får besök av en vän. En spansk vän. 🙂

Jag gillar ritualer. Armbanden på bilden har jag bara på mig när jag skriver. De är mina amuletter som främjar skapande och fantasi. Det gröna köpte jag av en afrikansk kvinna på strandpromenaden, det andra är äkta kanariska pärlor (fast det måste vara sötvattenspärlor) som jag köpte på marknaden i söndags.

På bordet står också två doftljus och brinner. Det enda som saknas är något att tugga på. Det saknar jag verkligen. Men jag kan inte hitta Läkerol här. Bara Stimorol som jag inte gillar.

 

 

 

Kommentarer

 1. Kommentar av Hans Klaive den 5 december, 2012 kl 10:28

  Vad ambitiös du är. Och disciplinerad. Gilla,gilla!
  Jag läste ditt ångande kapitel om lamningen. Håller boken den klassen rätt igenom, kammar Flatön hem sin första August. Du verkar trivas gott i din spanska skrivarlya.

  Suzanne och jag kommer att fira jul i Granada med Linus m familj. Och nyår i San Miguel de Salinas. Spanien växer även för mig.

  Ha de gott och stava på, för det får vi göra här på en snöig Västkust

  HK

 2. Kommentar av Katinka den 5 december, 2012 kl 01:11

  Tänk, att jag har en sån coach som du och alldeles gratis dessutom. Puss på dig! Men August, ha, ha, den ribban når jag inte ens med stege.Lyckas jag få boken publicerad blir jag själaglad. Era spanienplaner för jul/nyår låter härliga, vilken tur du har som har Linus med familj där nere. Hälsa och ha det gött. Kram

Kommenteringen är stängd.