5 december, Kategori: Okategoriserade

Tankar i sanden.

Samma år som min mamma föddes, 1919, fick vi kvinnlig rösträtt i Sverige. Tänk, det är inte ens 100 år sedan. Vilka pionjärer de där första fem riksdagskvinnorna var. Ändå kände jag inte igen namnet på en enda av dem nu när jag läste om dem på Wikipedia. Vad lärde jag mig i skolan på historietimmarna? Kungarnas historia förstås.

Kvinnliga förebilder var och är farliga. Ska helst gömmas, glömmas.

Och kallas för hen.

På den här fläcken, mitt i bilden på den smala sandremsan (mina fotspår syns där)  gör jag min blandning av morgongympa, yoga och stretch. Inte varje dag, men nästan. Det är en sån bra liten sandplätt, ingen kan komma gående framför en längs vattenbrynet. Jag är lättstörd, vill gärna ha fri horisont.

Idag är det mulet igen. Perfekt.

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.