18 december, Kategori: Författarblogg

Skrivpaus.

Råmanuset är färdigt. Sista dagen i Las Palmas skrev jag sista scenen.

Den blev inte bra, jag är inte alls nöjd med den. Men den är skriven. Även om den kommer att skrivas om.

Nu ska jag itne göra någonting alls med mitt manus förrän den 27e december. Inte sortera in alla nya scener i Scrivener, inte strukturera, inte ens anteckna. Hjärnan ska vila och ett avstånd ska uppstå till det skrivna. En distans.

Det betyder inte att jag är trött på manuset. Tvärtom längtar jag efter att ta itu med redigeringen, läsa alltihop från början och göra om, lägga till, byta namn, ändra ordningsföljd, brodera ut. Det suger lika starkt som chokladsuget en fredagkväll.

Men jag tänker hålla mig. Nu är det jul som gäller. Njuta av hela stora familjen. Krama och hålla och fota och pyssla. Läsa. Har idag börjat på Den amerikanska flickan av Monika Fagerholm men orkar nog inte läsa klart. Har nobelpristagaren och Jan Guillou påbörjade också.

Sen när alla har rest hem igen väntar Manuset på mig. Det sitter redan uppklistrat på väggen.

Ofärdig skapelseberättelse

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.