27 december, Kategori: Författarblogg, Foto

Novellflyt

Planen var att börja redigera råmanus den 28e december, efter julens crescendo.

Vi hade en underbar julafton med alla barn och nästan alla barnbarn närvarande. Snön föll och alla var glada och maten var god.  På grund av att vårt hus inte är allergianpassat firades julen i gamla sommarhuset dit inga husdjur har tillträde.  När man har fyra vuxna barn och alla delar på mat, bak och pynt borde det inte finnas  anledning att klaga på julstress. Ändå stressade jag så mycket dagarna innan att det nu krävs flera dagars vila för att återhämta mig. Förkyld blev jag också. Skyller inte på barnbarnens baciller, det hänger nog mer på ett immunförsvar som försvagats av onödig stress.

Hur gör man för att behålla lugnet?

Både igår och idag har jag hängt framför datorn och skrivit noveller.  Jag är barnsligt nöjd med båda två, tänker skicka in dem till tidningen Allas novelltävling som Debutantbloggen (tror jag) tipsade om för ett tag sedan. Tidningen kallar dem 5minutersnoveller, de är bara på 6000 tecken inklusive blanksteg, vilket är löjligt lite bokstäver för att åstadkomma ett drama. Men det går, upptäckte jag! :-

Hur gick det till? Mamma L och jag gick på promenad dagen före julafton och spånade lite. Ideerna som föddes då var för komplicerade för att utveckla på bara 6000 tecken. Jag sparar dem till en annan gång. Men ett litet tankefrö från vår promenad ledde ändå vidare till den ena novellen. Jag kan inte säga vad den heter eftersom det är hemlig ingivning. Juryn får inte kunna koppla ihop tävlingsbidragen med något namn. Och det är ju hypotetiskt möjligt att det skulle kunna ske, om jag skriver i min blogg vad novellen heter..

Den andra novellidén föddes nog i Las Palmas, där de har vakter i matvaruaffären fför att hindra fattiga att stjäla mat

Igår kväll, när jag skulle somna, kom första meningen flygande. Den fanns kvar i huvudet i morse när jag vaknade, och jag skrev genast ner den i anteckningsboken bredvid sängen. Det är en av de bästa börjorna jag har läst. Allvarligt talat. :-

Imorgon måste jag vara tillräckligt frisk för att orka gå på bio med lilla S, lilla A och lille L saamt avsluta dagen med middag på indisk restaurang.

Sen ska  jag börja redigera romanen.

 

I mitt fönster

 

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.