9 maj, Kategori: Båtliv, Resor

Loggbok dag 1.

Gråsten, södra Fyn, första dagen. Kallt och blåsigt, 10 m/sek SV, regnskurar av och till.
Odd monterar; VHF, ny navigator och nytt startbatteri. En massa svärande, letande och lödande. Jag hjälper till att hålla, värma krympslang och pilla in skruvar, men mest sorterar och organiserar jag. Allt ska ha sin plats. Helst ska man komma ihåg den också. Sygrejorna som jag stuvade på ett bra ställe när vi sjösatte kan jag absolut inte hitta.
Om vår förra båt Tumlaren var ett litet torp, så är Ellem en herrgård. Så mycket utrymmen! I vissa fack måste jag stoppa in kuddar för att sakerna ( flaskor och konserver) inte ska skramla omkring under gång. En del mer svåråtkomliga utrymmen är fortfarande tomma.
Cyklarna som vi köpte något förhastat fick vi lämna tillbaka. Vi behöver en uppblåsbar dinge med elsnurra, och den måste få bo där cyklarna hade fått plats.
Vår danska lunch i sittbrunnen liknar nästan julbord. Rullsylta, laxpate (inte god), kumminost och smaskig röra med curry. Helgdag idag, inget färskt bröd, Bruksen stängt bara Netto öppet. Men de hade massor av goda rågbröd att välja mellan.
Nu ska jag fördjupa mig i manualen till vår nya GPS Garmin 740.
Det är en fin liten hamn men vi längtar efter att starta hemresan.
Varför döpte vi båten till Ellem? Ja, något måste den ju heta. Modellen är LM 32. Vi har fått nog av fantasifulla eller sentimentala båtnamn som ska väcka känslor. Ellem är en båt, inte en familjemedlem eller någonting besjälat.

– Posted using BlogPress from my iPad

Kommentarer

 1. Kommentar av Henrik den 9 maj, 2013 kl 06:14

  Jo, dom blir ändå besjälade, det är det jävliga…

  Man drömmer om kranar, knappar, segel, knirrande och det där irriterande som sticker ut. Knapen som sitter galet.

  Besjälade är precis vad dom blir.
  Med tiden.

 2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 10 maj, 2013 kl 08:52

  Ja ja, du har säkert rätt, det är klart att du har. 😉 Men den här gången tänker vi kämpa emot. Förra ägarna hade döpt båten efter de första stavelserna i sina barns namn. BriBert står det fortfarande i aktern. Vi har gjort liknande misstag tidigare. Nu har vi lovat varann: det är bara en Båååt. Trots allt.

Kommenteringen är stängd.