5 mars, Kategori: 365 foton 2014, Författarblogg, Foto

Planteringar som får liv om två år eller så.

Det finns en väldigt stor fördel med att arbeta med synopsis till uppföljaren redan innan den första boken har gått till tryck.

Man kan skriva in planteringar i den första boken. Skapa förväntningar på vad som ska hända sedan, nyfikenhet på om det verkligen slutar så som det verkar.

Idag kom jag på en händelse i nästa bok, som jag borde bädda för redan i den första. Det är hur enkelt ordnat som helst. Bara genom att lägga till några rader i mitten av sista kapitlet, öppnar jag möjligheten för att det förväntade slutet kanske har ett alternativ.

Den här roliga författarleken hade jag verkligen ingen aaning om när jag började.

Idag har jag anmält mig till en skrivarretreat i Marrakech, Marocko, nästa februari. Då har jag bestämt att jag ska finslipa på manuset till nästa bok Arvssynd. Det är skrivarcoachen mm  Johanna Wistrand som arrangerar retreaten, och anledningen att jag föll direkt för hennes förslag (förutom Marocko förstås) är den här formuleringen:

Krav för att delta är att man inte har förväntningar på feedback på sina texter från de andra deltagarna eller mig, då alla är där för att dyka ner i sina egna texter, och att man respekterar de andras ev behov av att få vara asocial ( gå in i sin skrivarbubbla utan att nån stör i onödan). Inga pratkvarnar således inom riaden. Detta sanktionerat av en gammal skrivretreaträv ( moi).”

Precis vad jag längtar efter. Sällskap utan att behöva sällskapa. Samvaro utan pladder. Möjlighet att fokusera utan att vara helt ensam.

Förresten har jag skaffat nya glasögon.Författarglasögon!” sa S och H genast. På sätt och vis är det rätt. Med de här brillorna ser jag bra både på skärmen och på skrivbordsytan bredvid tangentbordet.

39/365 foton 2014. Tema: Självporträtt.

selfie

40/365 foton 2014. Tema: Nu.

julros

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.