25 mars, Kategori: Författarblogg

Ljus i tunneln eller bara ett irrbloss?

Igår kom ett fantastiskt mail från Det Väldigt Stora Förlaget. Med massor av beröm, men också med en hel del ändringsförslag. Manuset är för spretigt, har för många bihistorier. Men det har skickats vidare till ytterligare en lektör inom sagda förlag för bedömning.

Jag biter på naglarna och är inställd på att jag kanske blir tvungen att döda en del älsklingar i berättelsen. 🙁

Försöker också förbereda mig på att det i slutändan kan bli tummen ner totalt. I så fall har jag i alla fall fått världens mest positiva och uppmuntrande refusering.

Nu ska jag åka till apoteket och köpa avlusningsmedel. Har inte hittat några ”lösa djur” som Shiloh har döpt sina objudna gäster till, men bara misstanken gör att det kliar infernaliskt.

Kommentarer

 1. Kommentar av Annika Estassy den 25 mars, 2014 kl 09:37

  Shit pommes frites så spännande!

 2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 25 mars, 2014 kl 02:16

  Eller hur! 🙂 Men, men, inte sälja skinnet förrän björnen är skjuten den här gången.

 3. Kommentar av anna ö den 25 mars, 2014 kl 07:59

  Förstår att det tar emot att ändra och ”slakta” sin text. Men ibland kan det vara svårt att se klart just för att det är så nära en själv… försök att se det som att de kanske vet vad de gör och se vad det blir av det hela 🙂 om ett stort förlag tar sig an dig får din bok alla kanaler ut till läsarna… å hellre att du når dem med en korrad version än att du får behålla originalet men inte når ut…
  Håller tummarna
  lycka till

 4. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 25 mars, 2014 kl 10:05

  Anna, såklart har du rätt. Den här manusversionen är den tredje eller fjärde, varje gång jag vilar från manuset en tid och sen går tillbaka och redigerar blir resultatet en förbättring. Jag vore dum om jag inte lyssnade på goda råd från dem som är mer kompetenta än jag att bedöma manus. Det vore rena drömmen om det här håller hela vägen. Vågar inte hoppas på riktigt.

 5. Kommentar av Susanne Olars den 25 mars, 2014 kl 09:37

  Jag hoppas att De Stora inte drar ut på plågan så länge, utan att du får ett snabbt besked. Jag väntar också spänt å dina vägnar! 😀

 6. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 25 mars, 2014 kl 10:07

  Susanne, tyvärr är det bara jag som är otålig och har bråttom. Just nu är alla förlag upptagna med att redigera de böcker som ska ges ut i höst, det är bara att ge sig till tåls.

 7. Kommentar av Susanna den 26 mars, 2014 kl 05:24

  Härligt!!

Kommenteringen är stängd.