6 maj, Kategori: Båtliv, Okategoriserade, Resor

Arbetsdag i Ebeltoft.

Inget spännande att berätta idag. Vinden har tjutit, Odd har gnisslat tänder och jag har flängt omkring på en massa ärenden, som till exempel att hitta wifi för att ladda hem AIS programmet och köpa krympslang och ovanliga säkringar. Till slut förbarmade sig en bilverkstad.
Wifi verkade däremot länge helt hopplöst. I kväll upptäckte jag i alla fall ett nätverk utanför en pub och lyckades övertala den unga killen bakom disken att ringa sin chef för att fråga efter lösenordet. Alla gäster rökte öppet och självklart.
När jag äntligen sniglat hem 24 mb var jag förvandlad till en levande fimp och fick knappt komma ombord för att hämta handduk och schampoo.
Men nu har vi snart AIS och trådlöst Internet!

image

 

image

Kommentarer

 1. Kommentar av Hans Klaive den 7 maj, 2014 kl 09:23

  Ni verkar skruva er genom Kattegatt. Men i Tyskland bör väl alle Müttern vara på plats.

 2. Kommentar av Henrik den 7 maj, 2014 kl 09:32

  Jag är nyfiken på hur ni har löst abonnemangsbiten för internetförbindelsen.
  Vad är det för operatörer?
  Vad kostar det?
  Hur mycket bandbredd får ni?
  Och hur mycket data ingår?

  Henrik – nörd

 3. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 7 maj, 2014 kl 10:07

  Henrik, operatören skiftar från land till land. Vi får ta reda på vilken som passar bäst allt eftersom. Medan vi är kvar i Danmark är det ett SIM-kort från 3 som sitter i routern i båten, eftersom 3 har samma villkor i Sverige och Danmark. I Tyskland får vi hitta någon annan. Bandbredd och kostnad har jag ingen aning om än, lovar återkomma när det blir aktuellt. Dessutom har vi en riktbar antenn för att kunna fånga upp ev wifi iland. Wifisignalen från den riktbara antennen går till en switch som går till en antenn inne i båten för trådlös åtkomst.

 4. Kommentar av Henrik den 7 maj, 2014 kl 10:23

  Hmmm. Det är väl attan att man inte ska kunna hitta operatörer som verkar över en hel sådan liten kontinent som Europa med villkor som man begriper och har råd med? Så mycket enklare det hade varit.

 5. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 7 maj, 2014 kl 10:56

  Ja, det är verkligen idiotiskt. En sån sak som våra barn kommer att skratta åt, får man hoppas. Hur kunde vi ordna det så korkat?

Kommenteringen är stängd.