8 september, Kategori: Båtliv

Fixarsöndag i Compiegne. Dag 60

Vi kände oss sega, det behövdes en ligga-stilldag för att komma ifatt.
Compiegne har en välsorterad butik för båttillbehör. Vi kunde byta gasflaska och Odd hittade ett nytt däcksbeslag för vattenpåfyllning av rätt dimension. Det gamla läckte, inte speciellt fräscht. Vi fick alltså in regnvatten och annat vatten från däck ner i färskvattentanken. Och så måste det ha varit flera år… Nu har tanken fått en chockdos bakteriedödande vattenrening. Vi har alltid köpt dricksvatten på flaska, men använder båtens färskvatten till matlagning, disk och tandborstning.
Jag satt i en timme på en tvättinrättning och väntade på att tvätten skulle bli klar. Där var fullt av söndagstvättare som såg ut att ha det väldigt långtråkigt. Finns det alltså en risk att folk stjäl ens tvätt om man går därifrån? Det är mycket man slipper vara rädd för på Flatön.
Maskinerna surrade och jag satt där med min läsplatta och en påse från boulangeriet mitt emot och hade det rätt mysigt.
Det goda livet och den franska maten håller på att pressa mig förbi den viktgräns jag lovat mig själv att aldrig mer överskrida. Fast vi håller oss strikt till 5:2 och lever på 500 kalorier måndagar och torsdagar, så balanserar det inte överdådet de andra dagarna. Ost, vin, baguetter ( fullkorn, men ändå) croissanter, patéer, grillkvällar och keso som mest liknar créme fraiche. Samt en och annan bakelse. Jag tvivlar på att man kan hålla vikten ens med tre veckodagar halvfasta.
Enda gången jag har använt mina joggingbyxor var när jag hoppade i kanalen för att rensa bogpropellern. På morgnarna skriver jag, sedan är det frukost och sen blir det oftast inte av att motionera innan vi ska iväg. Så snart jag hittar en sportaffär ska jag skaffa gummiband och en yogamatta, styrketräna kan man i alla fall göra under gång.

Mina franska kilon tar jag med mig hem. Dem hinner jag bli av med till jul.

image

image

Kommentarer

  1. Kommentar av Thomas J den 11 september, 2014 kl 12:05

    Hej Katinka!

    Kul att få följa dig och Odd på er resa!

    Hälsningar
    Thomas

Kommenteringen är stängd.