8 september, Kategori: Okategoriserade

Oise en transportsträcka man får stå ut med. Creil dag 61

Solen skiner, det är varmt och skönt och blåser inte, strömmen är inte besvärande, slussningen har gått bra och pråmarna har vi inte haft några problem med. Vi ligger gratis för nionde natten.
Det är ungefär allt positivt man kan säga om dagens etapp mellan Compeigne och staden Creil där vi nu ligger, i den hittills sämsta natthamnen.

Den saknar alla bekvämligheter. Vi står på grund i leran längs med flodbanken nedanför ett sjukhus, förtöjda i ett stort träd och en pollare. Stranden är klädd med en vass och trasig plåtskoning som fenderbrädan fastnar i. Varje gång en pråm dundrar förbi tippar vågorna över oss in mot plåten, vi har klätt in hela styrbordssidan med allt vi har av fendrar. Stadskajen mitt emot, som var det enda alternativet, var ännu mer motbjudande.
Efter åtta på kvällen kommer inga pråmar mer, eftersom slussarna stänger. Sex i morgon öppnar de igen.
Vi har inte sett ett enda lockande alternativ till förtöjning på hela dagen. Oise flyter igenom det ena industriområdet efter det andra, inte någon gång idag har jag sagt ”åh så vackert!” till Odd.
Men detta är priset vi får betala om vi vill komma in i Paris från väster.

Det här dagens enda bild. Det var någonting med mannen, hans förfallna kråkslott och det fladdrande klädstrecket som var oemotståndligt.

image

 

 

Kommentarer

 1. Kommentar av Sven-Olov Dömstedt ( Esso) den 9 september, 2014 kl 10:12

  Hej
  Vi har samma uppfattning som er om kanal Oise och vi låg en natt i Creil som inte var något bra. Men hinner ni till Cergy så har ni en liten fin marina där men vi kom inte in i den vi sticker ju 1,80m djupt men gick bra att förtöja på utsidan.
  hälsningar
  Esso

 2. Kommentar av Katinka den 9 september, 2014 kl 09:23

  Hej Esso, vi kom inte heller in fast vi bara sticker 1.50. Fick backa ut

 3. Kommentar av Katinka den 9 september, 2014 kl 09:31

  Halva kommentaren försvann! Vi ligger på samma plats som ni gjorde, trivs bättre här än inne i gyttret i hamnbassängen. Stannar tre nätter, jättemysigt ställe och bra service.

Kommenteringen är stängd.