10 september, Kategori: Båtliv

Vi känner oss som i en film. Cergy dag 62.

Efter en dag helt utan motstånd – vi flöt avspänt nerför Oise, såg alla pråmar på AISen i god tid för att hålla undan, forsade rakt in i öppna slussar med trevliga röster i VHFen – kom vi till Cergy. En krokan i slutet av floden, alldeles innan den mynnar i Seine.
Jag tänker: Torekov, Fiskebäckskil, Puerto de Mogan på Gran Canaria. En idyll med historisk kuliss, en tårta i sten annekterad av turister och rika parisare i mercedesar och lexusar. Lite som Venedig i Las Vegas, fast utan de enarmade banditerna. Man vet inte om det man ser är på riktigt, eller om natthimlen med alla flygplan som sänker sig mot Charles deGaulle egentligen bara är på film.
Vi ligger i kanalen på utsidan av muren som omgärdar den lilla hamnbassängen, där inne var för grunt för oss och dessutom fullt. Här finns dusch, landström, tvättmaskin och till och med tömning till toatanken! Kostar bara 180kr per natt.
Det trivsamma mumlet från alla uteserveringarna runt hamnen sprider sig över vattnet och når även oss här på utsidan, innesluter oss i en vänlig gemenskap. Som när man var liten och låg vaken och lyssnade på pratet och skrattet när föräldrarna hade gäster.
Vi har det så bra, känner oss så trygga och välkomna. Vår båtplats är TV-övervakad och belyst på natten, så fort vi rör oss utanför båten tänds en strålkastare. Vi har handlat bröd och ost och skinka, grillat våra fläskkotletter. (Vid borden ovanför är det ostron och champagne som gäller.) Vi har ringt ambassaden i Paris och är välkomna dit för att rösta imorgon. Jag har beställt tid hos frisören här i Cergy till på onsdag. Hon behandlade mig som en filmstjärna.
Hur i himlens namn ska vi klara oss i de bistra provinserna öster om Tyskland, där vi knappast lär bli bemötta såhär? Vågar vi fortsätta planera för Donau när vi trivs så bra med att vara bortskämda?

image

Oljebyte i motorn efter 115 timmar.

image

Kommentarer

  1. Kommentar av Angelica Håkansson den 1 oktober, 2014 kl 09:12

    Vilken underbart härlig blogg! Du har ett så enkelt men samtidigt målande språk som gör dina texter varma och välkomnande. Ska bli spännande att läsa vidare 🙂

  2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 1 oktober, 2014 kl 10:05

    Tack för de orden! 🙂

Kommenteringen är stängd.