23 september, Kategori: Båtliv

Fångar i kanalen. Dag 74.

Vi gick i god tid från Paris för att hinna fram till en mysig natthamn utmed floden Marne. Men hamnade bakom en pråm som muddrade sig fram genom Canal de Chelles i två knops fart. Pråmen stack 1,80 och det är precis så djup kanalen är. Att köra om var otänkbart, alldeles för smalt. Vi fick vackert hålla oss i det gyttjefärgade kölvattnet mil efter mil.

När vi äntligen segat oss fram till sista slussen hade den stängt för en timme sedan. Pråmföraren kastade lasso runt en pollare iland och muddrade sig med motorvåld in till kanten genom leran. Vi fick lägga till på utsidan av pråmen. Vi kommer inte närmare land än en meter för egen maskin, hur mycket vi än försöker.
Men här är väldigt vackert och rödhakesångaren sjunger.
Bilder kommer imorgon. Klockan åtta öppnar slussen.

image

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.