26 september, Kategori: Båtliv

Vinbergen väntar oss. Dag 78 Dormans

Äntligen har vi kommit in i Champagneland. Hela dagen har vi skymtat randiga kullar genom trädridåerna som kantar den gröna floden Marne. Igår övernattade vi vid en ganska tråkig stadskaj i en vacker liten stad som heter Chateau Thierry. Vi  hade tur att det var fredagsmarknad i morse, och handlade som vanligt alldeles för mycket mat innan vi otåligt fortsatte mot Dormans. På hela dagen idag mötte vi bara en enda båt.

Efter sista slussen unnade vi oss att lägga till vid väntkajen på andra sidan och äta lunch. Solen sken, en liten farbror satt där och fiskade och ett jättestort valnötsträd släppte sina nötter i gräset. Farbrorn försäkrade att det var tillåtet att plocka valnötterna, det var kanalbolagets mark, inte privat, varsågoda!

Nu är vi framme, det finns el och vatten vid bryggan, här stannar vi några dagar och cyklar runt bland vingårdarna.

kanalfika

valnötter

 

 

Kommentarer

  1. Kommentar av Susanne Olars den 27 september, 2014 kl 11:10

    Jag dreglar över dina bilder, är med er på resan genom dina berättelser, känner mig nästan som en passagerare på er båt. Men aldrig har jag blivit så avundsjuk som idag! Valnötter! Det är en av mina största laster! Hela helgen har jag trott att de som är på bokmässa är de lyckligaste människorna, nu vet jag bättre. Lyckligast är de som kan plocka nyramlade valnötter!! 😀

  2. Kommentar av Katinka den 28 september, 2014 kl 10:37

    Sant Susanne, jag längtar också till bokmässan, men vill inte byta. Nyramlade var ett av de bästa orden på länge! ❤️

Kommenteringen är stängd.