9 maj, Kategori: Båtliv, Resor

9 maj. Sista natten i Bulgarien?

Förhoppningsvis kommer jag att fira min första natt som 66-åring i båten på väg till Bosporen. Planen är att kasta loss vid lunch, gå tjugo distans till Tsarevo där vi måste klarera ut från Bulgarien, och sedan fortsätta på kvällen mot Istanbul. Vi har runt femton timmars gång till Bosporen. Det blir min första nattsegling någonsin.
Väderutsikterna är bra, utom att vi förmodligen inte kan segla utan får gå för motor.
Men allt hänger på att det jäkla paketet tar sig från Sofias flygplats och hit i morgon förmiddag. Annars får vi vackert vänta en dag till.
Ellem blänker, motorn spinner, förråden är laddade med vatten och bulgariskt vin. Igår gick vi igenom vår färdplan med Stefan och Silva, några hamnar ströks på deras inrådan från vår lista och nya kom istället. Nu har jag fått svar från Samos marina. Vi är välkomna och priset för att ligga där över sommaren är betydligt lägre än i Turkiet.

Nu har vi en sjökoj också. Bra när det gungar och man behöver sova tryggt.

image

Hej då Sozopol, det blev nästan en månad istället för tio dagar. Vi har haft fullt upp med båtjobb hela tiden och ändå inte hunnit allt. Tidsoptimism kallas det. Vilket fin plats på jorden detta är, jag kommer gärna tillbaka.

image

Vädret har varit kallt, regnigt och blåsigt. Tio grader kallare än hemma i Sverige. Palmerna blommar ändå.

image

Kommentarer

  1. Kommentar av Ann-sofie den 9 maj, 2016 kl 09:52

    Välkomna till långseglarlivet! När nästan inget blir som planerat. Tidsmässigt.
    Nattseglingen kommer att gå fint. Ni är framme innan du hinner blinka. Nästan.
    Fair Winds!

  2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 12 maj, 2016 kl 09:51

    Tack Ann-Sofie. Du fick rätt!☺️

Kommenteringen är stängd.