5 augusti, Kategori: Okategoriserade

Läskiga djur på sommaren.

Blåa ben och gula naglar.

Denna veckas värstingar: Jättespindel på utedasset. Svart bamsestor fjärilslarv i dikeskantens gräs (det hjälpte inte att jag beskrev vilken underbart vacker fjäril som gömde sig i larven). Hästmyra inne i farstun. Läskig insekt i tvättfatet. Fästing på Sigge. Stor svart fluga på vinbärskakan.

Denna veckas övervinnelser: Knäcka blåmusslor med en sten och sätta fast som bete i krabbsnörets klädnypa. Hålla fast en tångräka så länge att farmor hinner fotografera. Dito med jättestor krabba.

Alla krabborna på krabbstället är medspelare i långköraren ”Krabbfiske vid Svarteskär”. De låter sig fiskas upp minst en gång om dagen, inspekteras och förvaras någon timme i stora baljan tillsammans med sina krabbkompisar, några räkor, lite krossade musslor och tångruskor. Baljan är till stort nöje för de riktigt små barnen som ännu inte lärt sig fiska själva och som behöver lite support från föräldrar för att våga hålla i nån liten krabba. När det är dags att gå hem och äta lunch, eller packa upp picknickmaten, tippas hela baljans innehåll tillbaka i havet. Så kan alltihop börja om igen!

Störst, bäst och vackrast!

Kommentarer

 1. Kommentar av Sessan ☆ den 5 augusti, 2009 kl 08:15

  Härligaste Katinka!!
  Äntligen hittade jag hit, Thanks to Josefine fina ;D

  Sommar dagarna går fort, man har en tanke & så svirrar den bort i en annan händelse men nu är jag här!!
  Så fantastiskt fin den är bloggen & vilka härliga texter du skriver ♥ Ett riktigt ”Lycko rum” i cyber space.

  Ser fram emot att följa dig.

  P.s Skicka alla dessa djuren till mig i byte mot städernas alla läskiga duvor, alla måsar som kommit fel & går för nära folket & alla äckliga skator som är närgångna på tomten…. Avslöjade jag att jag har fågel fobi eller?? D.s

  Stora Kramar från Norge, Mig & min Prinsessa

 2. Kommentar av Katinka den 5 augusti, 2009 kl 09:44

  Ha ha, räknas fjärilar till fåglar? Jag tog massor av nya bilder idag. Tack för beröm, jag rodnar 🙂 Är ju nybörjare i den här skaran av underbara, fantastiska mammabloggare, ser fram emot att lära mig massor! (Hur får du till exempel in din bild i den lilla rutan i din kommentar??)
  Ser fram emot att träffas i Oslo snart, vi jobbar ju nu med FotoKnudsen så det lär bli resor titt som tätt. Och jag ÄLSKAR Oslo, mycket finare stad än Stockholm sommar som vinter!

 3. Kommentar av Anette {foreldremanualen} den 5 augusti, 2009 kl 10:58

  Hei!
  Tusen takk for hyggelig hilsen inne hos oss og link til siden vår! 🙂

  Etter mammablogg bølgen, er det vel helt naturlig at det nå kommer en masse bestemødre som vil dele sin kunnskap med oss på nett. Og det er selvsagt kjempebra! 😀

  Veldig inspirerende å lese om kvinner som deg, som har stått på og kjempet for å starte noe eget – og som har lykkes! Gleder meg til å følge deg videre.

Kommenteringen är stängd.