22 augusti, Kategori: Okategoriserade

Mammor måste kunna slåss.

Hur har jag kunnat bli en sån bitch som jag faktiskt är? Ni tror kanske att jag är en mild och försynt liten farmor? Men jag vet några som skulle beskriva mig som en aggressiv, argsint och mordisk kärring som inte drar sig för nånting.

Man fostrar inte fyra barn utan att det sätter sina spår i ens personlighet.

Det är inte barnen som är det svåra. Nej, nej långt ifrån. Det är dessa stolpskott till vikarier, skolskjutsplanerare, skolpolitiker, rektorer, skolbusschaufförer, skolsköterskor, bambatanter, lärare och inte minst skolkamraters föräldrar, som kan förstöra hela tillvaron och som man är tvungen att slåss med under 12 långa skolår. För varje barn.

Jo, jag vet att det finns underbara, kloka, älskvärda änglar också, bland ovanstående. Som tur är. Åh, Annika D, vilket ljus i mörkret du var som lärare. Kärlek!

Två av våra barn blev vi tvungna att flytta från skolan. Bort från mobbing och inkompetenta, passiva lärare till underbara  Stensbo friskola och den lika underbara Waldorfskolan i Slussen. Vad skulle vi göra? Skulle vi säga: såja, det är bara 2 år till och sedan får du en annan lärare. Eller: försök stå ut, om 3 år får du flytta till gymnasiet i Uddevalla. 

Om jag fick leva om mitt mammaliv skulle jag ta ännu mindre skit, och slåss ännu hårdare för alla barns rätt till trygghet och bekräftelse i den vanliga kommunala skolan. Jag ångrar inte ett enda hårt ord jag sagt till en viss rektor. Tvärtom, han borde ha fått höra fler sanningar.  Grrrr…

PS. Två av mina barn har valt läraryrket! Varför?!  ”För att en enda bra lärare kan göra så stor skillnad, mamma.”

Varning för skola.

Kommentarer

 1. Kommentar av Camilla :) den 22 augusti, 2009 kl 10:27

  Et godt tema du tar opp, jeg kan også nevne helsesøstre, leger, sykepleiere, ernæringsfysiologer osv som man må sloss mot. Å være mamma er ikke enkelt, det skal vel ikke være det heller, men for enkelte er det mer slossing og kjemping som må til enn for andre…

  Ha en fortsatt fin helg! 😉

 2. Kommentar av malin den 23 augusti, 2009 kl 10:50

  Shit! Där fick jag tårar i ögonen, så stolt du måste vara, så rätt du måste gjort. Vilka fina lärare de måste vara.
  Ha en fin söndag!

  Kram Ma

 3. Kommentar av Amanda den 26 augusti, 2009 kl 11:47

  Detta inlägget är så sant! Mammor måste kunna slåss! Jag har inte hunnit vara mamma så jättelänge ännu men har redan fått uppleva att man verkligen måste slåss med näbbar och klor för att få det som är bäst för ens barn. Min son föddes sjuk och det har varit en omtumlande resa. Men nu har vi med mycket envishet och kämpaglöd ändå klarat av det värsta.
  Jag beundrar verkligen alla mammor i världen! det är ett enastående jobb vi gör! ♥

Kommenteringen är stängd.