26 augusti, Kategori: Okategoriserade

Mobiler till barnbarnen!

I helgen var det 6-årskalas för lilla A, och jag hade hittat världens bästa födelsedagspresent på ICA. En Nokia för bara 200:-! Komplett med SIM-kort och Telia abonnemang med kontantkort. Ingen kamera eller andra finesser, bara telefon och sms. Perfekt! Givetvis var jag tvungen att köpa 2 st, kan ju inte ge 6-åringen en mobil om inte 9-åringen också får en! Och så två Kontantkort på 100:- var.

Jag var så nöjd, tycker det är så svårt att köpa kläder till barnbarnen i present. Ena dagen ska det vara prinsesskläder, nästa dag fuskskinn. (Se gårdagens ljuvliga inlägg hos Sessan&Prinsessan!)

Ett litet problem bara – vad skulle föräldrarna säga? (Jag själv skulle ha utrustat mina barn med mobiler redan i 5-årsåldern, om det hade varit möjligt när de var små. Liksom GPS-armband så snart de kunde gå.) 

Men tack och lov, min dotter sa så klokt ”Vi får förstås sätta upp regler, men dom kommer att bli jätteglada!”

Och det blev succé.  Lilla S hade redan en stor samling mobilsmycken visade det sig, och födelsedagsbarnet lilla A blev mobilexpert inom 10 minuter.

Lilla S, som nyss fyllt 9, anförtrodde mig: ”Vilken tur för A att du köpte en mobil till henne, annars hade hon fått vänta ända tills hon börjar 4-an, för det hade vi bestämt.”

Hoppsan… 🙂 Tur i alla fall att jag frågade först!

kommunikation

Kommentarer

 1. Kommentar av Fru Evelina den 26 augusti, 2009 kl 08:08

  hihi gissar på att mormor är storfavoriten nu då?
  det är ju faktiskt ganska klokt att barnen få ha med sig en mobil när de är i väg själva, ifall oturen är framme på ett eller annat sätt!

  kram!

 2. Kommentar av Sessan ☆ den 26 augusti, 2009 kl 11:41

  Först av allt en stor kram till dig för peppande kommentar!
  Det gör lite små ont när knoppar brister….. Men har jag inte givit upp på 18,5 år, så kastar jag ju inte in handsken nu när han behöver mig som bäst.
  Men kontrasterna är vansinniga i detta hus om dagen, en på 18,5 som självklart är HEL vuxen vad än hans handlingar visar…. En på 16 som är kär & galen & har glömt sin far & bonus mamma helt….. & så den lilla men ack så naggande & ettriga 3 åringen som gör själ för sitt alias ”Prinsessan”

  WOW Katinka, du är den trendigaste farmor jag hört talas om ;D Jag som du tycker dom tidigt skall krökas i teknikens värld, självklart under regler & gränser från dom vuxna. Tänk så massa harliga god natt smsèr du kommer få vidare ♥

  Miljoner stora kramar från Oss i Norge

 3. Kommentar av sussi den 28 augusti, 2009 kl 07:13

  Hehe.:De inte alltid lätt att vara Farmor heller ..

Kommenteringen är stängd.