8 oktober, Kategori: Okategoriserade

Mammabloggarens upprop mot rasism.

I går uppmanade Tonårsmorsan hela bloggvärlden till ett upprop mot rasism. När jag läser hennes blogg efteråt blir jag förtvivlad och undrar om vi bor på samma planet. Att det är så illa, så fruktansvärt illa? Jag tänker att det spelar ingen roll hur många upprop som skrivs, hur många demonstrationer som samlas. Samma människor kommer ändå att stå i samma frontlinjer och puckla på varann, verbalt och fysiskt.

Min slutsats blir den gamla vanliga. Jaques Brels ”Quand On n’a Que Lámour” http://www.youtube.com/watch?v=ezsXDSfaBI0 I den här videon sjunger Gunilla Backman den på svenska på en DN-Gala: ”Kanske kärlek är allt” . (Den är bättre med Eva-Britt Strandberg och Tommy Körberg, men jag hittade inte den.)

Det enda man kan göra är gräva där man står. Försöka göra skillnad i sitt eget kök, på sitt eget dagis, i sin egen skola, i sin egen vänkrets. Slåss gör jag inte. Argumentera kan jag inte. Men älska försöker jag alltid.

Detta är nästan hela min familj. Jag är så stolt över den. Alla är omistliga. Alla lika värdefulla. För mig och för Sverige.

Stora famnen.

PS. Läs den här artikeln om FN-rapporten som visar att invandring lönar sig!

Digitala Rosa Bandet 2009 - ROSA 09: Katinka Bille Lindahl

   BRO Bröstcancerfonden – Digitala Rosa Bandet 2009

Kommentarer

 1. Kommentar av Tonårsmorsa / Fatou den 8 oktober, 2009 kl 09:06

  Vad fint ditt upprop blev! Ja, jag känner inte riktigt att uppropet i sig gör skillnad mot rasism, men jag känner att jag springer på detta med rasism så mycket nu, så jag behöver se en ”motpol” för att själv kunna stärka mig i detta och se att jag är inte alldeles ensam om att inte tycka främlingsfientlighet är okej!

  Jag blev faktiskt gladare, starkare och mer hoppfull när jag nu ser hur detta upprop spridit sig på ett sätt jag inte vågat drömma om…! Av de kommentarer och mail jag fått de senaste dagarna, ser det väldigt illa ut för de enskilda individerna som drabbas i detta. Men att veta att man inte är ensam. Att veta att vi är fler som tycker detta är oacceptabelt, stärker förhoppningsvis fler än mig!

  Vilken härlig bild på din familj!! TACK igen för att du är med och sprider detta! Kram! ♥

 2. Kommentar av Sara - Thaison den 8 oktober, 2009 kl 02:35

  Vad kul att få en inblick i LifeStone-grundarens blogg! Era produkter är en fantastisk gåva och ett riktigt bra minne.

  Att ha en LifeCoach är sååå viktigt. Jag hade en under mina år på Ikea men när jag flyttade utomlands så brast kontakten. Det är ofta jag saknar våra samtal.

  Jättehärlig blogg och jag kommer garanterat tillbaks. Tills dess ha det så bra och njut av dagen,
  Sara

 3. Pingback av Bloggare mot Rasism den 11 oktober, 2009 kl 04:42

  […] Farmorsbloggen delar med sig av en fantastisk bild på sin mångkulturella familj! […]

 4. Kommentar av Mirjam Haj Younes den 29 november, 2009 kl 08:21

  Jag älskar den bilden, det är nog den ända bilden där våra familjer är samlade så, till en stor familj!

  Saknar släkt träffarna, det blir nog en till nu lär stora L ska få Tiny.

Kommenteringen är stängd.