9 oktober, Kategori: Okategoriserade

Modiga, kloka 11-åringar!

Jag måste bara skriva ett litet extra-inlägg och berätta om vad Evelina skriver på sin blogg. Hennes lillebror och hans klasskamrater räddade livet på sin slöjdlärare när han fick hjärtstillestånd på en utomhuslektion.  http://www.expressen.se/Nyheter/1.1733549/de-raddade-livet-pa-sin-slojdlarare

Så otroligt rådigt och rätt de handlade! Nu säger ni att jag generaliserar och drar alla över en kam, men 11-åringar är ofta underbara människor, kloka, modiga och mogna. (Sen blir de invaderade av sina hormoner några år och kan bli svåra att förstå sig på.)

Om man har en 11-åring i sin närhet tycker jag att man ska inspirera henne/honom att skriva ett brev till sig själv som vuxen. I det brevet ska det stå vad man gillar hos sig själv, vad man är bra på och vad man tycker är roligt.

Det brevet kan bli världens bästa vägvisare för barnet många år senare.

Marinbiolog 2020?

Kommentarer

  1. Kommentar av Fjortisensmorsa den 9 oktober, 2009 kl 08:13

    Håller med dig! Man blir imponerad av dessa kloka barn som kan så otroligt mycket. När man är i den åldern vågar man fortfarande tro att man faktiskt kan!Tyvärr försvinner det självförtroendet, speciellt hos flickor, i 12-13 års åldern. Vi vuxna måste göra allt vi kan för att stötta våra barn! Ha en skön kväll!

Kommenteringen är stängd.