14 oktober, Kategori: Okategoriserade

Mindful Parenting för farmor.

I tisdagens Göteborgs-Posten finns en artikel om Mindful Parenting.

Artikeln handlar om en bok som just kommit ut. Boken heter ”Mindfulness för föräldrar” och är skriven av Heidi Andersen och Anna-Maria Stawreberg.

Det gör lite ont att läsa artikeln. Mindful parenting fanns inte när jag var småbarnsmamma. Jag har gjort precis alla fel som beskrivs. Det allvarligaste felet i artikeln minns jag nästan som ett konstant tillstånd. Att inte vara närvarande. Jag byggde motvilligt lego och tänkte på jobbet. Läste saga och tänkte på ekonomin. Satt på stranden och tänkte på husbygget. 🙁

Fast nej, riktigt så illa var det nog ändå inte riktigt hela tiden. 😉

Men om det hade funnits en sån bok när jag var småbarnsmamma, så hade jag säkert blivit frälst direkt och mycket hade blivit annorlunda.

Fast det är aldrig försent. Jag ska köpa boken nu och bli en mindful farmor och mormor.

Mormor är mindful.

PS. Det finns fler boktips i artikeln. Åsa Nilsonne: ”Vem är det som bestämmer i ditt liv? – om medveten närvaro.”  och  Anna Kåver: ”Att leva ett liv, inte vinna ett krig.”

Kommentarer

 1. Kommentar av Fjortisensmorsa den 14 oktober, 2009 kl 04:02

  Kanske kan du ”läka” ditt dåliga samvete gentemot dina barn genom att finnas för dina barn&barnbarn nu? Som förälder uppskattar man verkligen om det finns en närvarande/engagerad farmor/mormor.
  Det bästa med livet är att man kan börja om, och om igen! 😉

 2. Pingback av Livet är NU den 14 oktober, 2009 kl 10:25

  […] här vill jag läsa mer om. Livet är för skört för att inte vara […]

 3. Kommentar av Elin - ett hus till oss den 14 oktober, 2009 kl 10:49

  Det låter verkligen som en läsvärd bok. Alla kan nog behöva en extra påminnelse om hur viktigt det är att verkligen närvara helt och hållet. Bra tips.

  Ha en fin kväll!

 4. Kommentar av Livet med tre den 14 oktober, 2009 kl 10:49

  Tack för detta tips! Så känner jag allt för ofta att jag gör tyvärr 🙁 Men kanske ändå är bra att jag faktiskt vet med mig att jag gör så och inte lever i total förnekelse för då kan det ju oxå vara försent att ändra något. Ska verkligen läsa denna bok.. tack igen! Och vilken jätte bra blogg du har 🙂 Kram kram!

 5. Kommentar av Den urolige moren den 15 oktober, 2009 kl 02:24

  Hei igjen!

  Å, disse tanker om alt jeg skulle ha gjort den gangen ungene var små, som jeg ikke gjorde… Da mine to engler ble født, ble også Dårlig Samvittighet født. Og den har passet på å besøke meg ofte:-)
  Vi får ikke skrudd tiden tilbake, men vi kan kanskje gjøre det bedre for den neste generasjonen?
  Jeg gleder meg til å få barnebarn, selv om det er en stund til enda. Men DA, da skal jeg være mer tilstede og gi de mer av hvem jeg er. Kanskje jeg til og med vet mer om hvem jeg er da?;-)

  Vennlig hilsen Den urolige moren fra Norge

 6. Kommentar av Sessan ☆ den 15 oktober, 2009 kl 09:06

  Läste om just den boken & tänkte WOW, den vill jag ha!!
  För visst har jag som ”Gjort massa fel” med min 19 åring…….. Tiden går framåt & tack & lov för det!!

  Ger dig en stor kram från en mamma till en annan, Tack för att du delar din rika kunskap & ger oss mentala tankeställare det är Supert!

  KRAAAAM

Kommenteringen är stängd.