4 november, Kategori: Okategoriserade

Twitter på Farmorsbloggen + lite it-historia.

Som ni kanske har märkt så finns det numera en liten Twitter- spalt i vänstermarginalen.

Jag vet inte om jag gillar Twitter. Men jag måste prova. 100 000 svenskar twittrar. Inte särskilt många om man jämför med Facebook, där finns över 2 miljoner svenskar. Redan i våras försökte jag mig på Twitter men fattade aldrig vitsen. Det var som att ropa oväsentligheter rakt ut i öknen tyckte jag. Som att uppdatera sin status i Facebook utan att ha några vänner.

Nu när Farmorsbloggen finns, med ganska många läsare faktiskt 🙂 tycker jag annorlunda! Hoppas att Twitter-spalten kan bli en liten extra krydda med snabba ögonblicksbilder. Allt som händer på Twitter kan ni inte se här. Bara det som jag skickar, inte det jag tar emot. Lite synd, men jag fick inte till det helt enkelt…

Annars är Farmor en äkta it-nörd. I jultid 1993 skaffade jag mitt första e-postkonto, som kund nr 98 hos Personal Internet.se. Det fanns bara PI.se och Tele2 att välja mellan.
Jag hade en Mac, förstås, och det hade samma år blivit möjligt att se bilder på nätet, genom browsern Mosaic.

Vad gjorde man på nätet, utan bilder?
Jag var med på en diskussionslista, ett forum, som hette Natural Horsemanship. Den ledde till ett riktigt äventyr där jag utsatte min tonårsdotter för stor fara, genom att skicka henne som au pair till Arizona. Till en kvinna jag lärt känna på nätet. Trodde jag. Det tog en ände med förskräckelse, och jag fick flyga till Tucson och leta reda på min dotter. Hur kunde jag vara så godtrogen?

Farmor är tokig.

Kommentarer

 1. Kommentar av moffaekochmommoros den 5 november, 2009 kl 12:21

  Hej! kul att se en annan typ av blogg.
  Jag är själv mormor, till Emilia fem år

 2. Kommentar av Elin - ett hus till oss den 5 november, 2009 kl 03:45

  Du är så cool 🙂

  Jag har inte kommit in i det där med att Twittra, än. Jag tror inte att jag skulle hinna det. Men jag kanske blir sugen nu när jag får min Iphone 🙂 Det är kul att läsa din här på bloggen!

  Kram Elin!

 3. Kommentar av Katinka den 5 november, 2009 kl 06:36

  Tack Elin 🙂 Cool! Oj, oj, vilken komplimang! 🙂

 4. Kommentar av Mormor Lotta den 5 november, 2009 kl 10:43

  Fortfarande en mycket djup, och intresant blogg.

  Jag undrar har du bott i Malaysia?
  Jag och min familj tillbringade ett år i KL.

Kommenteringen är stängd.