5 december, Kategori: Barnbarn, Okategoriserade

Förväntningar och minnen.

Stora A. ringde för att prata lite julplanering. Det visar sig att lilla S (9 år) och lilla A (6 år) väldigt gärna vill komma till Flatön några dagar innan jul, för att få vara för sig själva med mormor och morfar.

”Det är så STORT och MYSIGT hos mormor, det finns liksom så MYCKET!” hade lilla S förklarat. 

Nu kommer jag plötsligt ihåg min egen mormors hus i Skåne. Jag minns massor av rum och mörka korridorer, verandor och branta trappor. Det kalla golvet mot nakna fötter när man måste upp på natten och kissa i pottan. Kalla, stängda finrum med bronsbyster, porslinshundar och röda plyschmöbler. Jag minns morfars stränga kontor med uppstoppade djur, rökpipor i ställ och brunt kandisocker på snöre. Särskilt minns jag lukten i köket på morgonen, av kokkaffe och varm vedspis. Jag minns hönsen som vi fick mata med gula majskorn.

Tänk, nu  är det mitt hus som skapar barnbarns minnen! Men så gammal är väl inte jag??

Önskelistor presenterades också. En  lång och en kort.

Överst på lilla S´s långa lista står det: Ett riktigt målarstaffli.

På lilla A´s lista står det bara: En flygbiljett. (underförstått till Thailand… 🙂 )

Doftminnen.

Kommentarer

  1. Kommentar av Elin - Ett hus till oss den 5 december, 2009 kl 08:34

    Så underbart att de vill komma några dagar innan jul för att riktigt kunna njuta och hinna med allt :)Nee du är inte gammal, farmor/mormor blir bara yngre och yngre för varje år tycker jag.

    Vilka fina önskningar de har. En flygbiljett till Thailand skall jag nog sno till min önskelista 😉

    Jag önskar dig en härlig kväll, Kram Elin!

  2. Kommentar av Fjortisensmorsa den 6 december, 2009 kl 02:35

    Vilken ynnest och lycka att få vara den som skapar minnen!! Blir lite nostalgisk när jag läser ditt inlägg 🙂 Ha en skön söndag!

Kommenteringen är stängd.