16 december, Kategori: Okategoriserade

Julbord för familj på arton personer.

Nedanstående lista på vårt knytkalasjulbord har nu kommit från familjen på Facebook. Mitt enda ansvar är skinkan och revbensspjällen, och dem fixar jag dagen innan. Sen kan jag bara njuta av julen!

En stor fördel med att ha knytkalas är förresten att man slipper en massa rester efteråt – alla tar med sig mat hem igen!

Julskinka. Honungsgriljerade revbensspjäll. Gravad lax. Rökt lax. Rökt lammfiol.  Rökt rådjursfiol. Rökt skinka. Köttbullar. Prinskorv. Räkpaj. Långkål. Rödkål. Tomatsallad. Potatisgratäng. Janssons Frestelse. Vrångösill. Inlagd sill. Vegetarisk paj. Tomatsallad. Hummus. Baba Ganoush.  Surdegsbröd. Vörtbröd. Hårt bröd. Cheddarost. Diverse dessertostar.  Pepparkakscheesecake.

Dagen före julafton röks det hela dagen i min pappas gamla ombyggda frysskåp ute i garaget. Röken från alspånen ligger som en slöja över gårdsplanen från tidig morgon. Min O. passar rökeriet noga hela tiden. Familj, grannar och vänner håller honom sällskap, det dricks glögg och med jämna mellanrum kontrolleras hur det går med dyrbara stekar och skånkar. 😉 Jag kan bli lite gråtmild och tänka att det är precis som på pappas tid. Fast då röktes det cigarr också.

Juloffer.

Kommentarer

 1. Kommentar av Neta den 16 december, 2009 kl 05:02

  Det blev lite konstigt det jag skrev nyss..
  Vet inte, men orden bytte plats…
  Har länkat till Dig nu på min blogg på Expressen..
  Titta gärna in där..
  Ha de gott!

 2. Kommentar av Frida den 12 januari, 2010 kl 12:26

  Vilken underbart blogg. Jag får mysrys av alltihopa och är så glad att jag fann den idag. Kommer att länka till dig från min blogg om du lämnar din tillåtelse?

Kommenteringen är stängd.