17 december, Kategori: Okategoriserade

Skrämskott om barntjuvar på IKEA.

Fick just ett upprört mail som skickats till någons hela adressbok. Avsändarens släktings väninna har blivit av med sin lilla 3-åring på IKEA i Malmö för 2 veckor sedan, och barnet återfanns enligt mailet drogat, i pojkkläder och med rakat huvud på en kundtoalett.  Alla varnades för att barntjuvar härjar även i Sverige.

Jag ringde till IKEA i Malmö för att fråga om detta verkligen hänt? För 2 veckor sedan? Utan att det stått något i tidningen?

Nej det har det inte. Det är en modern vandringssägen. IKEA har dementerat, TV4 har haft inslag, professor Bengt af Klintberg (han med råttan i pizzan) har förklarat.

Jag fattar fortfarande inte. Vem börjar skicka ut en sån här rövarhistoria? Varför? Och hur kan man skicka vidare ett sånt här mail till hela sin adressbok utan att kolla fakta?

Kommentarer

  1. Kommentar av Anita den 18 december, 2009 kl 09:43

    jag håller med dig, om jag får något mail om något som verkar fel, så kollar jag upp det, tex som när man får mail om att polisen varnar för virus, naturligtvis kontaktade jag polisen och fick veta att dom har absolut inget med detta att göra, så om jag hade fått mailet om barntjuvar på IKEA, så hade jag gjort som du, ringt IKEA innan jag ens tänkt tanken att sända det vidare.
    Så ja jag ber alla att kolla upp tvivelaktiga saker innan man sänder det vidare, för i många fall så kan virus sändas med i dessa massutskick.

  2. Kommentar av sara - Glitterögon den 18 december, 2009 kl 01:35

    Skrämmande. Även om jag tror att många skickar vidare för att de berörs av den starka berättelsen som verkar så sanningsenlig eftersom det handlar om en väninnans dotter. Man tror nog att källan är säker därför. Men som sagt, vem börjar skicka ut ett sånt här mail?

Kommenteringen är stängd.