23 december, Kategori: Okategoriserade

Endast farmor är sömnig…

Huset fylls av skratt och bus, den ena bilen efter den andra kör in på gårdsplanen där marschaller och snö skapar julstämning som i Fanny & Alexander. Sigge är helt galen av glädje över alla som återvänder och rusar runt och hoppar upp på alla och slickar i ansiktet fast han inte får. Sen blir han utmattad av allt tumult och somnar framför kaminen med lilla A.

Kompisar.

Kylen fylls snabbt av medhavda gratänger, patéer, korvar, sillinläggningar, ostar. När det inte finns mer plats sväljer vår stora matkällare resten. Där doftar redan gott av nyrökt lax, lamm, skinka, rådjur. Synd bara att jag inte känner den goda lukten, jag är nämligen råförkyld.

Överdåd.

En fördel med att ha 4 vuxna barn som kommer hem och firar jul är att det är bekvämt. Julen hänger inte på mitt råslit. Jag har bakat vörtbröd, fixat skinkan och ska griljera spjäll imorgon. Det är allt. Min O har förstås bakat, lagt in, gravat och rökt. Men han tycker ju det är kul. Jag kanske förtog mig när barnen var små. Jag minns att jag stoppade korv. Huga… Kanske fanns det en dröm att julen skulle vara perfekt, eftersom vardagen var så stressig.

Kvällsmöte

Nu vill jag bara gå och lägga mig. Huset tystnar inte på länge än. Men jag behöver inte bry mig. Och det känns bara underbart.

Kommentarer

  1. Kommentar av http://pappabloggen2.wordpress.com/ den 23 december, 2009 kl 11:24

    Låter helt underbart!

    Riktigt God Jul!!

Kommenteringen är stängd.