30 december, Kategori: Barnbarn, Okategoriserade

90 års åldersskillnad.

Lille L är 2,5 år. Farmormor fyller 92 i mars. De träffas inte så ofta. Men på julafton satt de bredvid varann när vi åt julbord, och lärde känna varann lite närmare. Tycke uppstod, kan man väl säga. Farmormor är normalt ganska svårflirtad, men lille L vet precis hur hon ska tas. ”Du är bara min gamlafarmor” sa han, och vem skulle inte smälta som vax?

Sen visade min mamma ett trix där man viftar med fingrarna på ett lustigt sätt, och lille L kontrade med ett eget fingertrolleri. Sådär höll de på hela tiden, och fnissade och hade sitt lilla roliga ihop. Farmormor använde inte sin stränga röst en endaste gång. Lille L är en sådan som öppnar hjärtan och famnar. Hoppas han får förbli sådan, att inte skolan knycklar ihop honom!

Bara min gamlafarmor

Kommentarer

 1. Kommentar av Lene den 30 december, 2009 kl 10:27

  Det er så koselig å se hvor fin kontakt barn og eldre kan ha seg imellom! De ser ikke på alder som noen hindring. De bare koser seg sammen.

  Jeg syns det er så trist at min elskede mormor ikke fikk oppleve Amund Elias. Hun elsket Andrea og Kjerstin grenseløst, og ville nok vært minst like glad i minstemann. Hun døde dessverre julenatten for 3 år siden, og jeg oppdaget at jeg var på veg med Amund 2 dager etter begravelsen. Noen kommer, noen går, trøstet jeg meg med. Men savnet etter min mormor er stort. Det er som et stort hull i hjertet som ikke vil gro. Og jeg skulle ønske hun fikk oppleve den fine lille sønnen min – det første oldebarnet som var en gutt.

  Vi tenner lys for mormor i jula. Jeg savner henne sånn…

 2. Kommentar av sara - Glitterögon den 30 december, 2009 kl 03:10

  Åh så mysigt. Och jag hoppas som du, att skolorna möter alla barn som de individer de är och hjälper dem att utveckla den, inte knyckla ihop alla till samma-lika.

  Gott nytt år – och tack för dina fina ord och kommentarer 🙂

 3. Kommentar av Maggan den 30 december, 2009 kl 08:00

  Så fint det där mellan en äldre och en liten vän. Jag själv var mormors flicka till den dag hon dog och jag vill verkligen att mitt barnbarn ska hinna så mycket som möjligt med min mamma. Jag har sett att marsipangrisen (barnbarnet) gör min mamma väldigt glad, hon stickar, syr, målar och gör keramiksaker till honom.
  Kram

 4. Kommentar av fjortisensmorsa den 30 december, 2009 kl 11:25

  Ville passa på och önska dig ett riktigt gott nytt år!! Kram!

 5. Kommentar av JL den 6 januari, 2010 kl 02:41

  Nu har jag läst alla dina inlägg tills detta med mormor och Leon. Väldigt fina inlägg du gör M, jag får skicka dig lite bilder när jag är ute till sjöss så kan du skriva om det. Kramar!

Kommenteringen är stängd.