30 december, Kategori: Okategoriserade

Hjälp Katarina att hjälpa barn i Kenya!

Katarina går i tredje ring i Viktor Rydbergs gymnasium i Stockholm. Snart reser hon till en liten by i Kenya för att köpa medicin och utrustning till byskolans läkarklinik för 30 000:- som hon har samlat in alldeles själv.  Hennes pappa är en av våra vänner, och det är genom honom jag har fått höra om Katarinas fantastiska projektarbete.

Katarinas föräldrar följer med (de bekostar resan själva förstås). Hennes egen resa betalas med pengar från sommarjobbet.  Inköpen av mediciner, överlämnande mm kommer att dokumenteras och fotograferas och bilderna publiceras på hemsidan.

100% av de insamlade pengarna går alltså till läkemedel som inköps på plats, ingenting försvinner i administration eller andra kostnader. Insamlingen kontrolleras av 2 oberoende personer, den ena advokat på Sveriges största advokatbyrå, den andre en fd bankdirektör.

Gå in och läs om Katarinas projekt, gör det! Det är fantastisk, upplyftande läsning om en ung tjej som är övertygad om att det är möjligt att göra skillnad, och som sedan går in för att förverkliga sitt projekt. Katarina ville hjälpa de malariasjuka barnen i Afrika, och hon hittade ett sätt. Målet var 20 000:-, nu är hon uppe i över 30 000:- !

100:- räcker till malariamedicin till sju barn i ett år! Sista dagen att sätta in pengar är den 7e januari!  Kontonummer i Handelsbanken: 746 817 312  Clearingnummer: 6904  Här hittar du korta fakta om insamlingen, kontonr, kontroll, garanti etc.

Katarina Lindskog

Jag, Farmor, utmanar alla mina bloggvänner att sätta in 50:- (eller mer) nu genast! Det tar fem minuter, och då kan du njuta av tanken att ha bekostat medicinen till 7 malariasjuka barn under ett halvår. Det är sällan man får så mycket för en 50-lapp!

Kommentarer

 1. Kommentar av Wojtan ♥ den 31 december, 2009 kl 01:17

  Hej härliga Katinka!

  Hoppas din jul varit skönt och trevlig på alla sätt.
  Jag antar givetvis din utmaning och ska sätta in pengar till hennes insamling. Fantastisk tjej och vilket intiativ! I LIKE!

  Nu önskar jag dig ett gott slut och en mycket bra start på år 2010.

  Massor av kramar Åsa

 2. Kommentar av sofie den 31 december, 2009 kl 11:22

  Jättebra jobbat av denna tjej! Jag undrar bara hur fungerar detta på kliniken. De får medicinen osv och betyder det att alla i byn kan få gratis läkarbesök o medicin på kliniken när de behöver? Min fråga är alltså om detta blir helt gratis för de behövande eller om kliniken tar ut en liten summa av dem?

 3. Kommentar av Katinka den 1 januari, 2010 kl 11:17

  Intressant fråga! Ska genast maila Katarina och be att hon svarar på detta! Katinka

 4. Kommentar av Katarina den 12 januari, 2010 kl 01:12

  Hej!

  Tack för så positiv respons!

  Jag har tyvärr inte kunnat svara tidigare, eftersom jag var i Kenya och Zimlat – utan tillgång till dator.

  Självklart är medicinen gratis för de 800 barn i Zimlat Primary School, då det är skolan som är ansvarig för kliniken (lönerna till de som arbetar på kliniken betalas av andra sponsorer). Rektor för skolan, Dickson Karani berättade under ett besök i Stockholm, sponsrat av organisationen Hela Pharma (http://www.zimlatforlife.se/), hur trötta och svaga många av barnen var, vilket självklart gör att det inte presterar så bra som de borde i skolan – allt på grund av att de led av sjukdomar, som de lätt kunnat få botemedel mot om de hade haft pengar. Syftet med mitt projekt är alltså att hjälpa de barnen att orka, så att de kan få en utbildning på bättre villkor.

  Insamlingen slutade på 31 350 kronor, vilket räcker till läkemedel för alla barn på skolan under ett år. Jag kommer även börja med fler insamlingar nu under våren, för jag insåg under mitt besök hur mycket man kan bidra med för dessa människor.

  Hoppas du känner att du fick svar på din fråga!

  Med vänlig hälsning Katarina Lindskog

 5. Kommentar av Sofie den 20 januari, 2010 kl 08:09

  Tack för svar! Låter som ett jättebra projekt! 🙂

Kommenteringen är stängd.