10 januari, Kategori: Okategoriserade

Bullar i ugnen på mer än ett sätt…:-)

Samtidigt som N och stora L åkte in till BB åkte hennes storasyster A och jag till Lyckans Stenugnsbageri för att vara med om ett bakdygn. Det var min födelsedagspresent till henne. Under 24 timmar – från kl 15.00 på fredag till kl 15.00 på lördag kan två personer få vara med som ”bagerilärlingar” och delta i alla olika moment i brödbaket. Bageriet ligger nära Hunnebostrand och startades för två år sedan av Mena och Lars, två verkliga eldsjälar. Alla ingredienser är ekologiska och ofta närodlade, kunder kommer från när och fjärran (inte minst från Norge) för att handla deras underbara bröd.

Det blev ett minnesvärt bakdygn, som startade med ideliga telefonrapporter från BB mitt i degblandning och knådning… 🙂 Efter en sömnlös natt kändes det faktiskt som en ren befrielse att äntligen få stiga upp klockan 5.30, ge sig ut i kolsvart mörker och – 21C och ta itu med morgonsysslorna i bageriet. Lagom till morgonkaffet kom så det efterlängtade telefonsamtalet från en lycklig men trött L – en liten flicka var född! <3

Tur att jag har fyra barn, en svärdotter och en svärson som alla gillar att baka bröd … det finns goda chanser för mig att få göra om detta!

Dagen då Shiloh föddes.

Kommentarer

 1. Kommentar av sessan ☆ den 10 januari, 2010 kl 01:28

  WOW Vilket dygn!!

  Ni ser ju att att ha det super kul & extra minnes rikt blir det ju när ett nytt liv sätter sitt datum samtidigt som en trevlig upplevelse!

  Massa massa varma lyckönskningar & kramar

 2. Kommentar av Maggan den 11 januari, 2010 kl 08:32

  Åhh vilken lycka att titta in till dig idag, jag älskar att få barnbarn och jag älskar att baka surdegs bröd, är helt fast i brödet och ”pruttande” surdegar. En dröm jag har är att få delta som ni gjorde, det gläder mig att se er två där i full gång.
  Idag har jag bakat ett bröd med yoghurt lite aprikos, fikon och massor av olika nötter. Blev hur gott som helst ..
  Men stort Grattis till dig mormor och vilken sötnos till barnbarn du har fått. Hoppas mamman mår så fint som hon ser ut att göra.
  Jag har en bild idag på marsipangrisen i min blogg, kallar mitt barnbarn så, han fyllde ett år och vi var där på kalas igår.
  All lycka till dottern och den nya familjen.
  Kram

Kommenteringen är stängd.