31 januari, Kategori: Okategoriserade

Målarkurs hos Ewa Evers på Tjörn.

Idag har jag njutit oavbrutet hela dagen. Jag är på målarkurs hos konstnären Eva Ewers. Vi är 7 damer som samsas i hennes stora atelje i Bleket på Tjörn. Temat för kursen är undermålningsteknik, vi målar i olja i många tunna skikt.

Vilken otrolig lyx att få disponera Evas kunnande och hela hennes atelje med allt material i 2 hela dagar! Det är 30 år sedan jag senast målade med oljefärger, och då målade jag fiskebåtar i solnedgång efter ett vykort…

Jag körde hem som i ett rus. Det här vill jag fortsätta med! Inte bara imorgon utan hela livet.

Underarbete i akryl. Rätt organiserad palett. Eva förklarar.

Kommentarer

 1. Kommentar av Lene den 31 januari, 2010 kl 02:05

  Så gøy det så ut! Skulle ønske jeg kunne male…

  Jeg har skrevet et eget innlegg om bloggen din her. Jeg håper det er greit for deg. Bildet har jeg IKKE kopiert, men lagt inn med bildeadresse til ditt bilde. Vil du jeg skal ta det bort, si fra! 🙂 Jeg ville bare sp gjerne gjøre mine lesere oppmerksom på den fantastiske bloggen din som jeg er blitt så glad i.

  Takk for at du er den du er, og for at du deler så mye av dine erfaringer og tanker med oss!

  Klem

 2. Kommentar av Katinka den 31 januari, 2010 kl 11:40

  Tack SNÄLLA Lene, jag har aldrig fått så mycket beröm som i ditt inlägg, jag blir alldeles tårögd!Dina ord betyder särskilt mycket eftersom jag verkligen beundrar din varma, humoristiska och smågalna blogg.JAG hittade DIG först! 😉 Kram!

 3. Kommentar av sara - Glitterögon den 31 januari, 2010 kl 10:32

  Underbart det låter. Förverkligande av drömmar. Kramar.

 4. Kommentar av sessan ☆ den 31 januari, 2010 kl 03:54

  Gud så spännande Katinka!

  Jag gillar ditt livs bejakande & själv utvecklande, det påminner mig om min mormor som gick bort i höstas. Hon slutade aldrig att gå kurser. Den sista akvarell kursen startade hon faktiskt på 11 veckor före hon blev sjuk & dog.

  Jag hoppas jag kommer följa mormors fotspår en dag då inte livet kräver fullt så massa kanske.

  Hoppas du lär dig några riktigt bra tekniker & snart visar upp ett vackert måleri i bloggen ;D

  STOR KRAM till dig Katinka

Kommenteringen är stängd.