2 oktober, Kategori: Författarblogg, Okategoriserade

Första sidan klar!

Idag har jag skrivit första sidan på min första roman. Det känns helt overkligt. Inte just den sidan, den finns ju faktiskt, men de kommande 299 sidorna, hur ska jag få till dem?
Hoppas kursledaren författarcoachen Ann Ljungberg kan tala om det för mig imorgon innan skrivarkursen ”Den medvetne romanförfattaren” avslutas.

Eftersom gruppen är så stor hade Ann kallat in två hjälpledare bl a  Dag Öhrlund, bestsellerförfattare, fotograf mm.  

Hans redogörelse för en författares ekonomiska villkor var minst sagt intressant, och ganska nedslående misstänker jag för några på kursen. Fenomenet Camilla Läckberg har nog gjort att en del tror att det är rätt lättförtjänta pengar att skriva bästsäljare. Ha ha!

Tur att jag kan försörja mig på mitt jobb och bara ha skrivandet som hobby.

Här hittar du förresten början på Kapitel 1 scen 1. Jag tror att den ska heta KvinnaMinne. Eller kanske Zumba på måndagar. Vi får se. Förlaget bestämmer visserligen. Jag får väl hoppas att jag blir refuserad då, så jag åtminstone får bestämma titeln själv.

Hur som helst så tar det minst två år innan boken är färdig även om jag skriver fort. Det här är det enda smakprovet jag kommer att lägga ut på bloggen. Jag gör det bara för att jag vill ha ett historisk bevis hösten 2013.

Omutifall att.

Kommentarer

 1. Pingback av Två år, tre månader och två veckor senare. | Katinkabloggen den 26 december, 2013 kl 10:04

  […] blogginlägget Första Sidan klar! som jag skrev under den skrivarkursen finns en länk till romanens första sida, så som den såg […]

 2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 26 december, 2013 kl 11:52

  Sista raden i det här blogginlägget från 2011 är rätt magisk: ”Jag gör det bara för att jag vill ha ett historiskt bevis hösten 2013”.
  Och här sitter jag nu, i december 2013 och är färdig! 🙂

 3. Pingback av Milstolpe – den sista före upploppet? | Katinkabloggen den 22 oktober, 2014 kl 01:45

  […] Igår mailade jag mitt färdigredigerade manus ”Marvatten” till sju förlag. Jag är väldigt nöjd med texten nu. Förstår faktiskt inte hur det ska kunna bli bättre, förutom en del korrfel och småsaker. Det är tre år sedan jag började. Den 2 oktober 2011 skrev jag blogginlägget Första sidan klar! […]

 4. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 22 oktober, 2014 kl 02:14

  Färdig 2013? Hur kunde jag tro det. NU är jag klar, hösten 2014 😉

 5. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 22 oktober, 2014 kl 02:16

  Oj, oj, nu klickade jag på länken till det s k smakprovet. Av denna text finns bara kvar några rader av inledningen i det slutliga manuset. Och de kommer inte på första sidan…

Kommenteringen är stängd.