13 december, Kategori: Okategoriserade

Köp ett plåster i julklapp!

Läkare Utan Gränser är vår tids stora hjältar. De kommer först till länder som drabbas av krig och katastrofer, och de lämnar sist när marken börjar brännas och andra hjälporganisationer redan har flytt. År 2010 vaccinerade en svensk sjuksköterska och hennes arbetsgrupp en kvarts miljon barn mot mässling i Malawi!

I Afrika dör barnen av mässlingen, en sjukdom som nästan är utrotad hos oss. En spruta vaccin kostar 1,60. Här kan du läsa mer om deras kampanj Hjälp oss plåstra om en sjuk värld

Själv är jag en sån som fort blir trött på alla välgörenhetsprojekt som poppar upp såhär i jul. Tyvärr och skam till sägandes. Fast jag vet att behovet är så stort. Och fast jag vet att det är lättare att få folk att skänka pengar just nu för att alla behöver döva sitt frossarsamvete. 

Men nu har jag i alla fall gått in och köpt ett par mässlingsplåster hos Läkare Utan Gränser. Gör det du också!

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.