13 december, Kategori: Okategoriserade, Resor

Konsten att försörja sig.

Läste en del nedslående statistik i den skandinaviska tidning som ges ut här. www.dagnatt.com heter den, finns även på Facebook. Där står bl a att var tredje kanarier lever på mindre än 10 €  per dag. Samt att arbetslösheten på Kanarieöarna är nästan 34%, mot 24% på spanska fastlandet. Dessutom ökar den hela tiden, bara de sista två månaderna med 14%.

All inclusive är roten till en del av arbetslösheten.  Små restauranger, cafeer och livsmedelsbutiker får slå igen. Hotellen upphandlar sin mat av stora kedjor.

Hur kan man vilja resa all inclusive? Det är för mig helt obegripligt. Ge sina barn illusionen att allt är gratis.

63% av alla ungdomar under 24 år på Kanarieöarna är arbetslösa. 63%! Och det beror inte på att de läser på högskola…

Man märker av både fattigdomen och arbetslösheten hela tiden. Det är mycket mer unga, lediga människor  i rörelse överallt än det borde vara.  På kafeerna och på gatorna, på surfstränderna. Många försöker hitta på olika sätt att underhålla turisterna för att tjäna lite pengar. Strandpromenadens 3 – 4 km är kantad av människor som säljer olika  hantverk, skulpterar i sand, har klätt ut sig till statyer, spelar någon sorts musik, uppträder som clowner, säljer blommor.

De här två har jag lagt märke till i fem veckor nu. De kan uppenbarligen försörja sig hyfsat på sin fantasifulla installation. Jag har hört dem prata svenska med varann. Förmodligen är det surfarkillar ute på äventyr som tjänar lite extra pengar.

Rätta mig om jag har fel.

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.