4 mars, Kategori: Författarblogg, Okategoriserade

Anställningsansökan från 1975. Vad skulle jobbcoachen tycka?

Till Dir. von Essen, Svenska Telegrambyrån AB, Göteborg

Hej! Jag finns på Ervaco och jobbar som copy. Mina ungdomssynder klarade jag av på Stendahls.

Kan vi ha nå´n glädje av varandra?

Katinka Bille

Hemtelefon: 28 46 39

Ungdomssynder? Jag var 25 år… Jag fick jobbet. Tyvärr minns jag inte hur mycket jag fick i lön. Däremot att jag fick fri tjänstebil, en oerhörd lyx.

Bland alla dokument som hittades i kassen på vinden finns också anställningsbeviset från min allra första arbetsgivare fyra år tidigare, Sven Bjersér på Stendahls.

De betalade mig 1 975 kr i månaden.

Den första annonsen jag skrev var en helsida för Beyersdorf, Nivea. Innan den godkändes skrev jag om den i säkert hundra varianter. Där och då lärde jag mig att ta kritik på text. Tyvärr har jag nog glömt bort det också med åren.

 

Kommentarer

  1. Kommentar av Susanne Olars den 5 mars, 2014 kl 08:11

    Haha, såna jobbansökningar skulle nog fler arbetsgivare vilja se, istället för fyra sidor vindlande CV! Åtminstone skulle jag uppskatta tonen i din ansökan, om jag nu vore ute efter att anställa! Underbart!

Kommenteringen är stängd.