22 augusti, Kategori: Okategoriserade

Nyp mig i armen, nu ligger vi i Marina Wien! 21 augusti.

Vi sov alldeles för länge och gav oss iväg direkt, utan att titta närmare på Krems und Stein fast det säkert var synd. Dagens etapp till Wien var fyrtio distans och två slussar lång, Navionics kalkylerade med fem timmar, men det tog sju med väntan vid slussarna. Allt flöt på, solen sken och strömmen ökade bitvis marschfarten upp mot tio knop idag också.

Fem minuter innan hamnkontoret stängde för dagen anmälde vi oss hos hafenmeister, efter att först ha förtöjt. Hade vi kommit lite senare vet jag inte hur vi tagit oss tillbaka till båten, grinden in till själva hamnen kunde inte öppnas från utsidan utan nyckel.
Marina Wien har hög tjusighetsfaktor men rätt låg mysfaktor. Vi måste lägga kvar här tills brevet med det internationella certifikatet har kommit fram. Imorgon och på söndag blir det sightseeing. Stadsrundtur, konstmuseum, spanska ridskolan och någon konsert står på programmet.
På måndag går vi förhoppningsvis vidare mot Bratislava.

image

 

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.