4 september, Kategori: Båtliv

Fula fiskars paradis. Backa Palanka 3 september.

Marinan i Apatin är byggd med tanke på fiske. Där ligger säkert tvåhundra små, enmans fiskebåtar med ett väldigt speciellt utseende. Helt flatbottnade, smala som kanoter och med en välfylld redskapsbod mitt på. Fiskaren själv är nästan alltid en pensionerad man.

En två meter lång rekordmal på åttio kg fångades härom dagen, berättade Maya i receptionen. Vi frågade en farbror som just var på väg ut i sin båt, hur många fiskar han fick på en dag. Tjugo stycken!
Hela vägen till dagens etappmål har kantats av fiskare.
Solen eldar fortfarande på, men idag blev det bara +33C som varmast. Sträckan Apatin -Backa Palanka är nästan 100 kilometer och stränderna är enformiga, sandbankar och skogar. Vi hamnade efter en jättepråm som låg i sex knop, och bestämde oss för att stanna bakom. Halv sju var vi framme vid den tilltänkta bryggan som inte existerade, och la oss för ankar i strömmen på km 1297, 5 istället. Ingen drömplats, men mörkret kommer så snabbt att vi inte ville fortsätta.

Sten, här kommer positionen: N 45.14.017 EO 19.23.689

image

 

image

image

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.