10 september, Kategori: Båtliv

Liggedag i blåst och ösregn. Kiseljevo 10 september.

Inte ens svalorna flyger idag. Tusentals satt och kurade på båtarnas pulpits och mantåg i morse, ibland virvlade hela flocken upp i regnfilten som en bisvärm. Det blåser friskt, inget väder att ge sig ut i här där Donau är så stort och öppet.

En bra dag att städa båten och fixa med underhåll. Inte klokt så fort damm och bös ( och hundhår!!!) samlar sig överallt. Odd byter luftslangen till motorn och installerar en automatisk länspump i kölsvinet. Samt installerar mitt snapsglasfynd ovanpå barskåpet. Glasen sitter kvar även vid 90 graders lutning!

Men även med positivt tänkande blir jag rastlös av att ligga stilla, vår färdplan halkar efter. Idag skulle vi egentligen passerat första slussen i Järnporten. Det hjälper lite grand att ta fram kartan och fylla i hur långt vi har kommit.

Även om vädret kantrar helt borde vi hinna ta oss till Ruse i Bulgarien innan mitten av oktober. Då får det bli vinterhamn där. I värsta fall.

image

image

 

image

Några fiskare kom in med nyfångad mal. Nästa gång ber vi att få köpa. Jättegod matfisk, smakar som stenbit. Och inga ben.

image

Minne av Serbien. Till och med jag gillar Slivovica.

image

 

Kommentarer

  1. Kommentar av Ulla Olofsson den 10 september, 2015 kl 12:26

    En slinkedag då och då får man kosta på sig. Njut, trots regn och blåst!

  2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 10 september, 2015 kl 06:40

    Vilket kul ord, Ulla! Slinkedag, mycket roligare än liggedag.☺️

Kommenteringen är stängd.