2 december, Kategori: Författarblogg, Resor

Förälskad i Las Palmas.

Restresan till Las Palmas bokade jag helt utan förväntningar på solbränna och bad. Jag ville bara bort från mörker och kyla för att kunna skriva på min bok helt ostörd en vecka. Jag valde staden Las Palmas för att slippa Sällskapsresans miljöer och människor, jag ville ha arbetsro utan pooler, röj och turistkommers. Nu är jag fast. Jag längtar redan hit igen, fast hemresan inte är förrän i övermorgon. Här finns allt. Spanskt vardagsliv, lagom mycket turister, vanliga affärer. Maten i kvarterets SPAR-köp kostar inte mer än hemma men sortimentet är roligare.

Klippning, slingor och styling hos den unga och hippa frisören på hörnet kostade 50 Euro och blev minst lika bra som i Göteborg. Ögonbrynen färgade han gratis.
 
Om jag går ner i arbetstid kan jag faktiskt bo här en vecka i månaden under vintern. En flygstol med Ving eller Apollo kan man idag få för 495:- om man kan resa sista-minuten med en dags varsel. Rummet på mitt lilla Hostel 7 Soles är billigt och kan bokas på telefon dagen innan. Finns inte plats här så ordnar de rum tillfälligt på Hotel Paloma Blanco på gatan intill. Maten kostar mindre än hemma om man handlar och äter som en spanjor och inte som en turist. 

Jag har redan investerat i en liten vattenkokare som ska få stanna kvar här tills nästa gång. 🙂

Kommentarer

 1. Kommentar av Pontus den 2 december, 2011 kl 12:38

  Hej, vad roligt att du tycker om Las Palmas. Kan du inte berätta vad det är du tycker om? Jag har fått för mig att det är som ett mini-Barcelona, en riktig spansk stad, med en playa mitt i.
  Las Palmas var ju ökänt förr i tiden fr att vara superturistigt, och det är det många är rädda för och avstår därför att resa till LP.
  Kan du inte berätta lite mer om dina intryck, du tycker ju om att skriva 😉

 2. Kommentar av Katinka den 2 december, 2011 kl 01:04

  Tack för kommentaren! Men nu blir jag ju lite nyfiken… Varför vill du att jag ska skriva mer om LP? Jag är här för att skriva bok, bloggen är ”bara” för mitt nöjes skull. Om du betalar nästa resa kan jag kanske övertalas – om jag får skriva som jag vill förstås. 😉 Varma hälsningar Katinka

 3. Kommentar av Pontus den 2 december, 2011 kl 02:29

  Trodde du skrev”förälskad i LP” för att dela med dig av dina intryck, inspirera andra, och de som har en fördomsfull bild av stan. Men jag tog tydligen fel.

 4. Kommentar av Katinka den 2 december, 2011 kl 08:15

  Ja, på sätt och vis har du fel. Jag skriver inte för någon annans skull. Och aldrig på beställning. Andra får ha vilken bild de vill av Las Palmas, jag tänker inte missionera. Det har varit mitt yrke att skriva för att göra andra nöjda, och det är jag färdig med. Vänliga hälsningar Katinka

 5. Kommentar av Gunilla HL den 2 december, 2011 kl 08:46

  Mallorca – och inte minst Las Palmas – har mer att erbjuda än vad man tror! Har varit där en gång och vi återvänder gärna dit igen! Var en positiv överraskning :-))
  Hälsningar från Gunilla i Stensbo, Hälleviksstrand (på sommaren) och i Languedoc på vintern.

 6. Kommentar av Katinka den 2 december, 2011 kl 09:06

  Hej Gunilla, tack för kommentaren! Bara så vi är överens vad det handlar om: Jag är på Gran Canaria, i miljonstaden Las Palmas. Inte i Palma de Mallorca. 😉 Ha det gott i Languedoc.

 7. Kommentar av Flickr: Tjidididi den 2 december, 2011 kl 09:36

  Mycket fin!

 8. Kommentar av Flickr: Margareta Sarring den 2 december, 2011 kl 11:32

  Underbara färger, och så vackert komponerat med båtarna i förgrunden!

 9. Kommentar av Gunilla HL den 4 december, 2011 kl 04:58

  Trevligt att höra att även Las Palmas är ett gott alternativ om man vill fly det svenska midvintermörkret! Trevligt att läsa din blogg 🙂

 10. Kommentar av Flickr: KatinkaBille den 4 december, 2011 kl 08:12

  [http://www.flickr.com/photos/23659815@N03] [http://www.flickr.com/photos/photosyntesen]
  Tack! Har aldrig saknat min "riktiga" kamera så mycket som dessa dagar. Tog inte med den. Nästa gång.

 11. Kommentar av Flickr: TheTenthLifeguard den 4 december, 2011 kl 09:42

  Love the clouds

 12. Kommentar av Flickr: MilaMai den 5 december, 2011 kl 07:21

  Wow!

 13. Kommentar av marianne den 6 december, 2011 kl 10:36

  Hej!
  Det låter som om du har det jättebra! Vill du dela med dig telefonumret till ditt hostel ifall jag skulle våga mig i väg ngn gång. De kanske har en hemsida?
  Kram och ha en lugn fin jul!
  Marianne

 14. Kommentar av Katinka den 6 december, 2011 kl 12:18

  Naturligtvis! Här är hemsidan, klicka på Contactar så hittar du direktnr. http://www.hostal7soles.com/home_2946.htm På fliken ”Galeria des imagenes” finns bilder på rummen. OBS! Om du inte talar spanska är det bättre att maila, bara en i värdfamiljen som talar engelska! Då kanske vi ses? 😉 Ha en fin jul du med.

 15. Kommentar av Flickr: DartmoorGiant den 6 december, 2011 kl 09:17

  Very nice exposure and tones, well composed.

 16. Kommentar av Flickr: Iceman Blue den 7 december, 2011 kl 02:32

  Wow!!! This is an extremely beautiful image. Love the composition. Congratulations!!!

 17. Kommentar av Flickr: KatinkaBille den 7 december, 2011 kl 10:22

  [http://www.flickr.com/photos/iceman_blue] [http://www.flickr.com/photos/dartmoorgiant] Thank you so much, the picture is taken with my Iphone4, next time I will bring my dear Nikon300s

 18. Kommentar av Flickr: MonicaSE den 8 januari, 2012 kl 10:39

  Så vakkert og flott komponert bilde. Fantastisk lys og stemning i bildet:)

 19. Kommentar av Flickr: .Oli den 2 februari, 2012 kl 07:54

  Great

Kommenteringen är stängd.