1 maj, Kategori: Båtliv

Saarguemines 1 maj. Dagsregn.

Har du börjat geocacha än?” Det kom ett mail från Josefine på Hjertmans i Stenungsund. Det är i den butiken vi har placerat alla våra besparingar de senaste två åren, så man skulle ju kunna misstänka ett visst fjäsk. Men nej, jag tror inte att gulliga Josefine har några baktankar. Hon undrar verkligen om jag kommit igång med min Garmin Montana 650T och geocaching. Det var ju det som var planen, på lediga stunder under kanalfärden.

Problemet är bara att det blir inga stunder över. Det är obegripligt. Idag har det ösregnat nästan oavbrutet, helt enligt prognosen. Det passade bra med en liggedag just nu, just här, vid en låst ponton på en trevlig plats med alla bekvämligheter. Inte dyrt heller. För två nätter betalar vi Club Nautic 28 Euro, inklusive dusch, toa, el, vatten och bra wifi. (Yippee, nya WebBoat antennen funkar perfekt!)  Vi hade planerat att syssla med lite underhållsarbete. Odd tänkte byta luftfilter och impeller och montera nya oljefilter och nytt dörrlås. Jag ville lägga in rutterna i Ipaden fram till den 17 maj samt städa – dammsuga och våttorka salongen och behandla alla mahognyytor med möbelpolish. Nog borde en hel dag räcka till också för lite sightseeing, geoacaching och uckespelande?

Men allting tar så mycket mer tid. Att laga lunch till exempel. Jag hade sparat alla sparrisstjälkar från i söndags, då frossade vi bara på knopparna. Idag blev stjälkarna basen i världens godaste sparrissoppa, kokta med hönsbuljong och grädde. Sen ska man diska. Och vila lite på maten. Och assistera lite med skruvar och oljedunkar. Och gå ut med Sigge för att slippa höra Odds svärande. Nej jag klagar inte, försöker bara förstå vart dagen tog vägen.

Nu är klockan redan halv elva, Odd diskar efter en allt för sen men väldigt god middag (kycklinggryta) och vi hann bara hälften av vad som var tänkt. Vi har dessutom gått en halvhjärtad promenad genom en helt tillbommad stad. Inte ens fiken är öppna här på första maj.

Båten är städad och fräsch och jag har lagt in lagom långa dagsrutter fram till den 17e maj. Då vill vi vara nära Koblenz eftersom Odd måste åka till Köpenhamn och jag blir ensam i båten några dagar.

Då kanske det blir tid för lite geocaching?

Ellem är första båten till vänster. Jag är rätt stolt över fickparkeringen. Den gröna pråmen är Club Nautilus  klubbhus och Capitainerie.

Saarguemines

Kan det här vara nåt?

moppe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.