18 maj, Kategori: Båtliv

Mysigaste gästhamnen hittills? Wiesbaden 18 maj.

Wiesbaden Yacht Club tog oss i sin vackra, vänliga och trygga famn. Här samsas flera roddklubbar, småbåtsklubbar och segelklubbar i en stor, skyddad vik i Schierstein, en förstad till storstaden Wiesbaden.  Det känns som en korsning mellan Långedrag och Lysekil. Vackra gamla hus, smala prång, gott om vanliga affärer, vanliga människor och vanliga skolbarn. Samtidigt en oas dit folk söker sig för att koppla av, motionera, träffas. Hela strandremsan längs Rhen ända till nästa stad är naturreservat, förvildat och djungelaktigt och ändå tyskt välordnat, genomkorsat av gångstigar och cykelvägar.

Hafenmeister med fru och hund bor på övervåningen i klubbhuset som håller på att renoveras. Därför fungerar varken dusch eller tvättmaskin, men vi fick nyckel till roddklubbens fina omklädningsrum och fru hafenmeister har idag tvättat vår stortvätt i sin egen maskin.

Rosor och vallmo blommar, göken gal fortfarande och fåglarna har ungar. Scenen växlar snabbt. Igår var vi slitna och uppjagade. Idag är det sommar och bekymmersfritt. Nu har jag ensamtid ett tag, Odd har flugit till Köpenhamn för ett musselmöte. Imorgon ska jag cykla iväg några kilometer nerför Rhen till en vingård som hamnvärdens fru har rekommenderat.

Ellem ligger vid Gästbryggan som andra båt efter den gula. Vi betalar 20 Euro per dag inkl allt.

image

image

image

image

image

 

 

 

Kommentarer

 1. Kommentar av Annika Nilsson den 18 maj, 2015 kl 11:01

  Hej min kära vän! Vilka härliga bilder! Wiesbaden, jag har så många kul minnen därifrån! Min bror bodde där i många år och jag var där på besök flera gånger. Konstigt, mamma och jag träffade en kompis till R idag som också bodde där så vi pratade om Wiesbaden. Mamma o pappa var där många gånger och passade Gustav. Han bodde där sina första år och gick på dagis där. Vi tyckte alla såå mycket om Wiesbaden. Fortsatt trevlig resa! Kram från Annika

 2. Kommentar av Sven-Olov Dömstedt ( Esso) den 19 maj, 2015 kl 08:10

  Hej på er
  En liten fråga ska ni fortsätta på Main kanalen nu? Om så är fallet så har ni en rejäl uppförs backe från Mainz och till toppen är det ca: 325 meter upp och många slussar hoppas ni slipper motström borde inte vara det med tanke på att det är många slussar som ska passeras.
  Ha det gööt
  Esso

 3. Kommentar av Katinka den 19 maj, 2015 kl 08:53

  Hej Esso, tack för omtanken 🙂 Ja, massor av uppåtslussar, 34 stycken tror jag. Och inga flytande pollare. Motströmmen på Rhen här i Wiesbaden är ”bara” tre knop, hoppas det minskar lite till när vi kommer in på Main. Ha det gött själv!

 4. Kommentar av Sven-Olov Dömstedt ( Esso) den 19 maj, 2015 kl 08:58

  Har sänt email till dig med lite info
  Esse

 5. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 19 maj, 2015 kl 11:49

  Annika min bästaste, vilket sammanträffande. Opels huvudstad, eller hur? Förstår att du också gillar Wiesbaden. I morgon onsdag tar jag tåget in till centrum på sightseeing. Har du något bra tips? Kram.

Kommenteringen är stängd.