29 maj, Kategori: Båtliv

Förtrollade i Lohr. 28 maj.

Snövit kom från Lohr. Sagan om henne inspirerades av den olyckliga baronessan Maria
Sophia von Erthal som föddes i slottet i Lohr 1725. Efter att hennes mor dött gifte hennes far om sig med den hårdhjärtade Claudia von Venningen som inte tålde den goda och av folket älskade Maria Sophia.

Slottet mitt i Lohr är nu ett storslaget hembygdsmuseum som vi först motvilligt betalade 6 euro för att gå in i, och sedan hade svårt att slita oss från. Särskilt glastillverkningen var spännande. Där fanns förstås också en Snövitavdelning. Styvmoderns magiska spegel finns bevarad, och Snövits flyktväg från slottet är nu en tvådagars vandringsled. Dvärgarna som tog hand om henne var glasarbetare eller stenhuggare. Folket led brist på mat och blev extremt kortväxta. Det fanns inte mat tillräckligt eftersom den härskande klassen inte ville att marken skulle odlas, de behövde jaktmarker för hjortar och vildsvin.
Vi stannar här en natt till. Till en del för att det känns svårt att åka ifrån Andreas innan allt har ordnat upp sig med hans problem. Särskilt gällde det den nya mobilen och den lilla scanner han använder ihop med den eftersom fingrarna inte vill lyda. Eftersom han talar sluddrigt och går obalanserat dessutom blir han hela tiden konstigt bemött. Folk tror att han är berusad eller förståndshandikappad. När han i själva verket har ALS. Det är hjärtskärande hemskt. Han har detaljerade resplaner för hela sommaren och hösten, hoppas, hoppas han hinner med allt han har tänkt sig.

image

image

image

image

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.