2 augusti, Kategori: Båtliv, Okategoriserade

Tio dagar kvar.

Köpa presenter” stod det på en av mina Attgöralistor. Vi behöver småsaker att ge bort till hjälpsamma människor vi möter i hamnar och på vattenvägar. Var hittar man en liten typisk svensk pryl som inte kostar skjortan och inte väger för mycket? På Göksäter såklart. Orusts eget Ullared. Nu har vi ett skeppsförråd med läckra flaggpins som ser ut som medaljer, fina pappersmuggar med flaggtryck och några dalahästar i porslin.

Gästflaggor har varit ett annat problem som inte kunnat strykas från min lista. Att hitta en serbisk gästflagga visade sig helt omöjligt, jag har verkligen försökt allt. Lösningen blev T-shirttryck. Transferpapper inhandlades på Panduro, och sen skrev jag ut flaggorna för Serbien, Ungern, Bulgarien, Rumänien och Turkiet på min bläckstråleskrivare. Därefter tog jag strykjärnet till hjälp för att föra över trycket på flaggtyg, också inhandlat på Göksäter.

Idag har Berit lånat ut sin fina Husqvarna och visat hur man hanterar den. Flaggorna blev inte perfekta, men helt acceptabla. En sån symaskin måste jag skaffa. Den vi äger, ett gammalt grönt monster som bara kan sy rakt fram, kommer aldrig upp ur källaren. Det är lika inspirerande att sy med den som att spela på en oduglig ukulele eller skriva på min gamla Remington. Det är viktigt med bra verktyg!

flaggor

FullSizeRender

Kommentarer

 1. Kommentar av Pia den 2 augusti, 2015 kl 07:00

  Hej!
  Osthyvlar är en kul present, den är inte så vanlig söder ut.
  Pia

 2. Kommentar av Ann-Sofie den 7 augusti, 2015 kl 04:30

  Tänk på att de moderna symaskinerna har elektroniska växellådor som gör att de dels inte orkar igenom så tjockt material och dels blir mycket fuktkänsliga.
  Om ditt gamla monster är en Husqvarna ZigZag så skulle jah damma av den, lömna in på service och utnämna till båtsymaskin. Den kommer garanterat att göra jobbet.
  Jag lämnade min fina moderna i containern och skaffade en fammal Husqvarna. Den är guld värd när man syr i tjocka båt tyger. Visst har den gått sönder men tack vare att den är mekanisk så har vi kunnat laga den själva.
  Fina flaggor det blev, förresten.

 3. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 9 augusti, 2015 kl 12:18

  Tack för tipset Ann-Sofie! Ja, det är en sådan modell och tyvärr finns det inte en chans att vi får plats med den ombord, bara tanken är skrattretande. Vi får klara oss med handverktyg för nödfall, och leja bort resten i hamn. Men jag ska i alla fall lyda ditt råd och lämna in den på service. 🙂

 4. Kommentar av Niklas den 14 oktober, 2015 kl 03:14

  Nu är det ju tyvärr försent, men kanske kan vara till hjälp någon annan gång.
  kontakta oss på Bachmans Skeppshandel i Malmö så skulle vi hjälpt dig.
  http://www.bachmans.se/

Kommenteringen är stängd.